Formel 1 holdene er klar til Australien

Formel 1 holdene er klar til Australien – og hvis de ikke er, så er det ved at være sidste chance for at blive klar.

FOM’s 2 store Boeing 747’ere bliver pakket denne weekend og drager herefter mod The Land Down Under.

Kun 8 testdage har holdene haft til rådighed inden sæsonstarten, hvilket står i stærk kontrast i forhold til de ubegrænsede testdage som holdene havde før i tiden.

Derfor er det også vigtigt for holdene at udnytte enhver mulighed for at køre på banerne. Og det udnyttede de forsvarende mestre Mercedes til fulde. De kørte og kørte mere eller mindre uafbrudt alle 8 dage. Faktisk kørte de så meget, at de blev nød til kun at lade kørerne køre halve dage, da de ellers blev alt for trætte!

Nytilkomne Haas fik kun kørt en trediedel af de kilometer som Mercedes kørte, men til tider viste de stadig hurtige omgangstider.

Kevin Magnussen og Renault viste at man nok ikke skal regne med podiepladser til dem fra sæsonstart, men man ved aldrig hvad der sker i løbet af sæsonen. For hvem havde regnet med Lotus og Grosjean skulle på podiet i 2015?

MAGNUSSEN Kevin (dan) Renault F1 RS.16 driver Renault Sport F1 team action during Formula 1 winter tests 2016 at Barcelona, Spain from March 1 to 4 – Photo Eric Vargiolu / DPPI

Som en ekstra joker, får kørerne lov til at vælge hvilke dækblandinger at de ønsker at bruge de enkelte weekender. Det er dog nogle meget komplekse regler, som kommentatorerne helt sikkert får meget fornøjelse ud af at skulle forklare. Ligeså med kvalifikationsreglerne, hvor der nu skal køres efter et knock-out system, hvor langsomste kører bliver siet fra hvert 90. sekund, hvorefter der kun er 2 kørere tilbage til at duelle om Pole Position.

Graphic: Pirelli Motorsport

Men kan nogen som helst slå Mercedes?
Det ser meget svært ud, da de har vist sig at være utroligt holdbare under testdagene. Men måske kan de nye dækregler give lidt mere spænding, hvis Mercedes kørere er på nogle af de lidt mere konservative dækblandinger, mens andre hold måske tager et ekstra pitstop på nogle af de hurtigere dækblandinger.

Vi ved det først når de 5 røde lamper er slukket, og kørerne har kørt 58 omgange i det Australske GP.

Relaterede nyheder