ADAC Formel 4 bliver kæmpestor i 2016

Den Tyske ADAC Formel 4 serie bliver kæmpestor i 2016.

Serien startede i 2015 og allerede i første sæson havde den kæmpe succes, og sæson 2 bliver endnu større.

Mere end 50 kørere har i følge arrangørerne allerede meldt deres interesse til denne sæson, og derfor har de valgt at dele feltet op. De præcise detaljer er ikke offentliggjorde endnu, men det ligger fast at de hurtigste i kvalifikationen er direkte kvalificeret til løbene, som maksimalt kan have 44 deltagere. De resterende kørere skal køre et kvalifikationsløb, hvor et antal så kvalificerer sig til at køre weekendens 3 “rigtige” løb.

Mange store navne i Tysk motorsport har også fokus på serien. Den tidligere Formel 1 kører Ralf Schumacher har sit eget team, ligesom den nuværende DTM kører Timo Scheider også er teamejer.

Navnet Schumacher optræder også bag et rat, da Michael Schumachers søn Mick Schumacher deltager i serien. På grund af hans efternavn har mange medier utroligt meget fokus på ham. Det rakte også til en enkelt sejr i 2015, men der er vores mening mange andre og langt mere interessante navne i serien.

Schweiziske Moritz Müller-Crepon har vist rigtig gode takter, men hans 2015 sæson for Jenzer Motorsport gik langt fra som forventet. Derfor er han skiftet til Van Amersfoort Racing, som er et af de absolutte topteams i ADAC Formel 4. Efter at have kørt flere tests for teamet, er teamet også helt overbevist om at han har det der skal til for at blande sig helt oppe i toppen.

ADAC Formel 4 – 5. Event 2015 – Nürburgring, GER – Foto: Gruppe C GmbH

Blandt de allerede annoncerede kørere er der også flere kvinder. Michelle Halder og Sophia Flörsch holder fanen højt for pigerne, og især Flörsch viste i sidste sæson i Ginetta Junior i England, at mange at fyrene godt kan forvente at se bagenden af hendes bil. Hun lå nemlig og kørte fra hele feltet flere gange i den engelske serie, inden at hun valgte at fokusere frem imod denne sæsons ADAC Formel 4.

Sidste sæsons mester Marvin Dienst skal i denne sæson kører en Porsche 991 GT3 R i ADAC GT Masters. Det giver håb for den videre karriere indenfor motorsport, og beviser at en start i formelbiler også sagtens kan ende i GT biler. En stor del af de kørere som idag kører Le Mans, er også startet i formelbiler.

ADAC Formel 4 sæsonen starter 15.-17. april i Oschersleben, efterfulgt af endnu 7 løbsweekender inden at mesteren er fundet. Serien følger ADAC GT Masters samt den nye ADAC TCR Germany.

Relaterede nyheder