Ford sætter navn på de 12 Le Mans kørere

Ford Chip Ganassi Racing har langt om længe sat navn på de 12 kørere, som skal køre teamets 4 biler i forbindelse med 24 timers løbet på Le Mans samt de 4 kørere til de resterende 8 afdelinger af FIA WEC.

Bil nummer 66 får Stefan Mücke og Olivier Pla som faste chauffører mens Billy Johnson, som har været med til at udvikle Ford GT bilen, støder til teamet i forbindelse med 24 timers løbet.

Nummer 67 styres gennem WEC sæsonen af Marino Franchitti og Andy Priaulx. Harry Tincknell bliver 3. manden på Le Mans.

De 2 biler fra IMSA serien har allerede haft deres debut til Daytona 24 timers løbet i januar måned, og her får Joey Hand og Dirk Müller, Sebastien Bourdais med, mens Richard Westbrook og Ryan Briscoe skal have Scott Dixon med i bilen.

2016 Press Conference at Potel et Chabot Pavillon Gabriel - Paris - France Photo: FIAWEC - John Rourke - AdrenalMedia.com
2016 Press Conference at Potel et Chabot Pavillon Gabriel – Paris – France Photo: FIAWEC – John Rourke – AdrenalMedia.com

Derved bliver Ford’s Le Mans lineup en stor stjerneparade med kørere som har vundet et utal af løb og mesterskaber. Heriblandt også Le Mans løbet. For bare at nævne nogle af deres bedrifter, så er Priaulx 3 dobbelt verdensmester i WTCC, Franchitti vinder af Sebring 12 timer og Daytona 24 timers løbene, Hand har bl.a. vundet Daytona 24 timer og GT titlen i ALMS, Dixon som 4 dobbelt Indycar mester, Bourdais 4 dobbelt Champcar mester – og født i Le Mans samt Tincknell og Pla kommer begge fra Nissans fejlslagne LMP1 program og har henholdsvis vundet LMP2 klassen på Le Mans og LMP2 titlen i Le Mans Series.

Ved debutten på Daytona manglede bilen dog noget holdbarhed, men Ford har helt sikkert arbejdet intenst på at få det løst i løbet af de sidste par måneder.

Men uanset hvad, så skal de andre hold stramme sig meget an, når kvalifikationen til Le Mans starter. I år er jo 50 år siden at Ford vandt Le Mans for første gang ud af 4 på stribe – derfor startnumrene 66, 67, 68, 69. Disse løb blev vundet i hård kamp med Ferrari – og den rivalitet bliver helt sikkert genoplivet i år. Ikke mindst i kvalifikationen men forhåbentligt også i selve løbet.

Relaterede nyheder