Mercedes tager som forventet årets første Pole Position

Det blev helt som forventet en Mercedes som kommer til at starte Formel 1 løbet i Melbourne fra Pole Position.

Ja faktisk bliver det en ren Mercedes første række, da Engelske Lewis Hamilton tog karrierens 50. Pole Position og henviste holdkammeraten Nico Rosberg til 2. pladsen.

Ferrari kørte 3. og 4. startplads hjem med henholdsvis Sebastian Vettel og Kimi Räikkönen.

Kvalifikationens store overraskelse var Haas F1 som viste rigtig god fart, men som ikke havde timingen helt på plads i forhold til det nye kvalifikationssystem, hvor man udelukker en kører for hver 90 sekunder. Esteban Gutierrez kørte ellers på det tidspunkt 7. hurtigste tid, men da hans tid var udløbet, blev det altså kun til 20. startposition – lige bag holdkammeraten Romain Grosjean, som teamet lavede samme fejl med.

Photo: Mercedes AMG
Photo: Mercedes AMG

Hos Renault var det lidt overraskende Jolyon Palmer som trak det længste stå i forhold til hans Danske holdkammerat Kevin Magnussen, men tiderne lå så tæt, og begge kørere havde så begrænset køretid i tørvejr denne weekend, at det kan ligge i detaljerne om det er den ene eller anden som har snuden foran.

Kvalifikationens helt store negative overraskelse var Daniil Kvyat for Red Bull, som kun kørte sig ind på en meget skuffende 18. startposition, mens holdkammeret Daniel Ricciardo starter 10 pladser længere fremme.

Løbet starter imorgen klokken 6.00 dansk tid, og kan ses på TV3+ eller Tyske RTL.

Hele kvalifikationsresultatet kan ses her

Relaterede nyheder