Porsche klar til titelforsvar

Porsche er klar til deres titelforsvar i FIA World Endurance Championship.

I dag har de præsenteret den Porsche 919 Hybrid LMP1 bil som skal kæmpe mod Audi og Toyota om VM titlen og ikke mindst Le Mans løbet.

Porsche forklarer i deres pressemeddelse at de har udviklet meget på bilen omkring motor- og hybriddelen.

Udefra ser bilen meget identisk ud med 2015 vinderbilen, og personligt lidt skuffende når vi har set så meget ændring på Audi’en igår.

Photo: Porsche Motorsport
Photo: Porsche Motorsport

Tallene som Porsche kommer med er enten meget konservative tal, eller også er de langt bagefter Audi hvad angår hestekræfter. Benzinmotoren yder under 500 hk og hybriddelen yder over 400 hk. Audi nævnte samlet mere end 1000 hk i deres.

Porsche oplyser at de forventer at omgangstiderne vil stige med ca 4 sekunder pr omgang på Le Mans, på grund af de begrænsninger på max 300 kW pr omgang fra hybridsystemet samt generelt lavere fuel flow til netop dette løb.

Men vinderbilen sidste år var selvfølgelig også så perfekt og totalt dominerende med 8 ud af 8 Pole Positions og sejr i samtlige løb fra og med Le Mans og sæsonen ud.

Kørersammensætningen bliver den samme igen. Verdensmestrene Timo Bernhard, Brendon Hartley og Mark Webber kører i bil nummer 1, mens Neel Jani, Romain Dumas og Marc Lieb kører bil nummer 2.

Relaterede nyheder