Krohn Racing hurtigst i ELMS test

Krohn Racing var hurtigst i deres Ligier JS P2 Nissan, da alle ELMS holdene var på Paul Ricard banen for at teste forud for sæsonen.

Olivier Pla var ikke overraskende den hurtigste mand i bilen – en bil som Pla har været med til at udvikle gennem hans mange år hos OAK Racing, som har udviklet Ligier LMP2 bilen.

Alle LMP2 biler lå dog indenfor 2,5 sekunder af hinanden i den 2 dage lange test, hvilket lover rigtig godt for den nye sæson.

I LMP3 var det Alex Brundle og United Autosport som var hurtigst i deres nye Ligier JS P3 Nissan, og her var der noget større spredning på feltet, på trods af at langt størstedelen kører med netop Ligier chassiset. Der er dog endnu større adspredelse på kørerne i LMP3 end i LMP2, da kravene til kørernes status ikke er så høje.

I GTE var AF Corse nummer 51 i en Ferrari F458 Italia hurtigst med Marco Cioci bag rattet hurtigste bil, fulgt af 3 Ferrarier mere inden at feltets eneste Porsche med Renger Vande Der Zande bag rattet smuttede ind foran Formula Racing i deres Ferrari samt rosinen i pølseenden, Aston Martin.

Photo: Europeanlemans.com - AdrenalMedia.com
Photo: Europeanlemans.com – AdrenalMedia.com

Set med de danske køreres perspektiv, så var det ikke en optimal start på sæsonen. Netop Formula Racing har jo Johnny Laursen, Mikkel Mac samt Christina Nielsen som kørere, og de klagede lidt over at de nye dæk som alle GTE holdene skal køre på, var lidt svære at få til at arbejde rigtigt. Men mon ikke at GTE mestrene fra 2015 sæsonen nok skal komme efter det? Vi kan da håbe.

RLR Motorsport med Danske Morten Dons lå på 15. pladsen ud af de 21 biler i LMP3. Dons var suverænt hurtigste mand i bilen, og satte en tid som holdkammeraterne Osman Yusuf og Ross Warburton slet ikke kunne følge. Forhåbentlig får de meget mere fart på inden sæsonstarten, da RLR Motorsport ellers må kigge langt efter medaljerne i det ultratætte LMP3 mesterskab.

Siden vores sidste opdatering på klassen, har 2 hold trukket sig fra ELMS. LMP2 mestrene fra 2015, Greaves Motorsport, har droppet deres ELMS bil og fokuserer nu udelukkende på FIA WEC. Derved får de også kun starttilladelse til 1 bil ved Le Mans løbet.

TDS Racing har trukket deres Aston Martin i GTE, da de ikke kunne finde budgettet til at leje bilen og holde den kørende i en sæson.

I ELMS mesterskabet handler det meget mere om gennemsnitsomgangstider end at man har 1 hurtig mand i bilen. Derfor gælder det om at finde den korrekte kombination af Guld, Sølv og Bronze kørere, så bilen får den højeste gennemsnitshastighed på omgangstiderne fordelt på de 3 kørere. Derfor er der også meget store diskussioner omkring nogle mere eller mindre professionelle kørere, som har vundet GP2 løb eller lign., som fejlagtigt er vurderet til Sølv kørere. Det er helt sikkert noget at vi kommer til at høre mere om i løbet af sæsonen. Men forhåbentlig kommer det ikke til at få nogen indflydelse på mesterskabet.

Relaterede nyheder