ADAC Formel 4 klar med 46 biler

ADAC Formel 4 er klar til en sæson med optil 46 kørere i klassen.

Tidligere udmeldinger gik ellers på at der ville komme over 50 kørere, men om nogen sidenhen har fået kolde fødder ved de udsigter, står lidt hen i det uvisse.

I hvert fald annoncerede arrangørerne at der var optil 46 biler til sæsonen, hvoraf enkelte stadig manglede at blive besat.

I denne uge havde de officielle testdage på Oschersleben, hvor også Åbningsløbet køres næste weekend.

Mick Schumacher var hurtigste mand, men meget omskifteligt vejr gjorde forholdene komplicerede, og derfor gjalt det om at være på det rigtige (nye) sæt dæk på det rigtige tidspunkt.

Jannes Fittje og Mike David Ortmann var mindre end 0,05 sekunder fra Schumacher, så det er utroligt tæt i toppen.

Der kommer også et dansk islæt i klassen i år. Nicklas Nielsen skal udover en Audi Sport TT Cup sæson også deltage i Formel 4, hvor han kører for Neuhauser Racing Team.

Kami Laliberté, Joey Mawson, Moritz Müller-Crepon - Van Amersfoort Racing Photo: ADAC Motorsport
Kami Laliberté, Joey Mawson, Moritz Müller-Crepon – Van Amersfoort Racing
Photo: ADAC Motorsport

Schweiziske Moritz Müller-Crepon sluttede i forreste ende af feltet, for sit nye team Van Amersfoort Racing. Sammen med holdkammeraterne Joey Mawson og Kami Laliberté viste de at holdet helt klart er at finde i Top 10 i år, og de 3 kørere kan udnytte hinanden til at finde yderligere fart i forhold til konkurrenterne. Mawson sluttede 3’er i mesterskabet i 2015, så det viser også de 2 andre kørere i teamets kvaliteter.

RS Competition med Dansk/Tyske Robert Schlünssen som teamchef har 2 biler med i serien. De 2 chauffører er Andreas Estner og Leonard Hoogenboom. Begge kørere er debutanter i ADAC Formel 4, men alligevel var de med i forreste halvdel af feltet under testen.

I år skal der først køres en todelt kvalifikation, hvor feltet bliver delt op i gruppe A og B på baggrund af træningsresultet. De 11 hurtigste i hver gruppe er direkte kvalificeret til løbene, mens de resterende skal i et kvalifikationsheat, hvor de langsomste kørere ikke får lov til at deltage yderligere i weekenden. Hvor mange kørere at der kommer til at deltage i weekendens 3 rigtige løb, kommer an på banens tilladelse. Til åbningsløbet er det 35 biler som er grænsen.

ADAC Formel 4 kan følges på Tyske Sport 1 og Sport 1+, hvor løbene sendes live på tv samt internettet.

Relaterede nyheder