Audi vinder VLN1

Audi Sport i form af Phoenix Racing vandt åbningsløbet i VLN på Nürburgring.

Danske Anders Fjordbach og Tyske Frank Stippler var de 2 chauffører bag rattet en den hvide og blå Audi R8 LMS GT3.

Det var Fjordbachs første generelle sejr og Stipplers 12.

De vandt løbet foran holdkammeraterne Laurens Vanthoor og Christopher Haase mens Black Falcon Mercedes AMG GT3 med Bernd Schneider, Adam Christodoulou, Maro Engel og Manuel Metzger sluttede 3’er.

Det var ellers en anden Audi som startede på Pole Position. Land Motorsport med Timo Scheider, Mike Rockenfeller, Connor De Phillippi og Marc Basseng var hurtigste bil i det 173 bils store felt.

VLN Langstreckenmeisterschaft Nuerburgring 2015, 40. DMV Muensterlandpokal (2015-10-31): Anders Fjordbach, Christian Mamerow, Frank Stippler (Audi R8 LMS ultra). Foto: Jan Brucke/VLN
VLN Langstreckenmeisterschaft Nuerburgring 2015, 40. DMV Muensterlandpokal (2015-10-31): Anders Fjordbach, Frank Stippler (Audi R8 LMS ultra). Foto: Jan Brucke/VLN

Selvom løbet kun varede i 4 timer, valgte flere af holdene at køre med deres komplette kørersammensætning forud for årets helt store højdepunkt, 24 timers Nürburgring, som køres sidste weekend i maj. Løbet indgår dog ikke i VLN mesterskabet, men VLN løbene fungerer som kvalifikation for kørerne optil løbet. Der er nemlig en regel om at man minimum skal have kørt 2 løb i VLN inden at man må deltage i 24 timers løbet. Også selvom man har kørt og vundet løb i alle mulige andre former for motorsport.

En af kørerne som skal kvalificere sig til løbet, er Danske Marco Sørensen. Som fabrikskører for Aston Martin Racing skal han også deltage i 2 VLN løb inden selve løbet køres 28.-29. maj. For Sørensen blev det til en 3. plads i SP8 klassen, hvor han delte bilen med Fernando Rees, som ligeledes skal kvalificere sig.

Når 24 Timers løbet på Nürburgring går løs, har Marco Sørensen dog 3 andre holdkammerater. Darren Turner samt de 2 tidligere generelle vindere af løbet, Nicki Thiim og Pedro Lamy.

Løbet 3. Dansker, Nicolaj Møller Madsen, sluttede 3’er i V5 klassen i en Porsche Cayman. Dette løb gjalt også som kvalifikation for ham, inden at han ligeledes skal køre 24 timers løbet i maj.