DTM laver småjusteringer til reglementet

DTM serien har valgt at lave nogle småjusteringer til reglementet for 2016.

Især 3 ændringer har en stor indflydelse.

Der kommer begrænsninger i brugen af DRS, da effekten af DRS forsvinder, hvis alle bruger den lige meget og samtidigt rundt på omgangen. Derfor bliver den begrænset til kun at kunne bruges et vist antal gange, som DTM ikke har nærmere defineret endnu. Men det kan tænkes at det ændrer sig fra bane til bane, da der er stor forskel på eksempelvis hvor mange gange at man kan bruge DRS på Nürburgring og Norisring.

En anden ændring er at Balance Of Performance mellem bilerne vil blive udført på baggrund af kvalifikationen til hvert enkelt løb i stedet for den foregående weekend. I 2015 blev der indført 2 løb hver weekend, med succesballast fra forrige løbsweekend. Det betød at man ofte så en total Audi weekend efterfulgt af en total BMW weekend osv. Det vil arrangørerne ændre på, så det i stedet er kvalifikationen der ligger grundlag for justeringerne, så man kan få endnu tættere ræs i weekendens 2 løb.

Hockenheim (DE) 08th April 2016. BMW Motorsport, ITR DTM Testing, SAMSUNG BMW M4 DTM. Photo: BMW Presse
Hockenheim (DE) 08th April 2016. BMW Motorsport, ITR DTM Testing, SAMSUNG BMW M4 DTM.
Photo: BMW Presse

Den sidste ændring er at BMW får lov til at tage 7,5kg ud af bilens grundvægt samt gøre bagvingen 5 centimeter bredere. Det skyldes at bilens design skulle have nogle ulemper i forhold til konkurrenterne, og DTM arrangørerne derfor har valgt at give dem den permanente ændring for hele 2016.

Hvordan at det hele kommer til at udmønte sig, må vi se når DTM sæsonen starter om 1 måned på Hockenheim

Relaterede nyheder