Michael Christensen får 2 Østrigere i bilen på Le Mans

Michael Christensen får Philipp Eng i bilen, når 24 timers løbet på Le Mans skal køres 18.-19. Juni.

Dempsey Proton Racing Porsche nummer 77 har ellers kun haft 2 kørere i bilen i WEC sæsonen, og planlægger også at gøre det resten af sæsonen. 24 timers løbet kræver dog en 3. kører, og valget er faldet Østrigeren. Dermed er der 2 Østrigere i bilen, da Christensens normalle 2. kører, Richard Lietz også er fra samme land.

Eng er en erfaren Porsche kører, som vandt både Porsche Carrera Cup Deutschland og Porsche Mobil 1 Supercup i 2015, men har også deltaget i langdistanceløb på både Nürburgring og Dubai, hvor han bl.a. tog en klassesejr i forbindelse med N24 i 2015.

Dempsey Proton Racing #77, Michael Christensen, Richard Lietz. Photo: JJ Media
Dempsey Proton Racing #77, Michael Christensen, Richard Lietz.
Photo: JJ Media

Christensen har krydset klinger med Eng før, da de har kørt imod hinanden i Formel BMW Europe, som var supportklasse til Formel 1. Siden da deltog Eng også i Formel 2 mesterskabet, inden han i 2011 skiftede over til de lukkede biler.

Dempsey Proton Racing #77 har haft en meget svær sæson på starten, hvor de virkelig har manglet fart i forhold til de nye Ferrari F488 og Ford GT biler. Ved åbningsløbet på Silverstone sluttede de 6’er og sidst i GTE Pro klassen, mens de sluttede 4’er og sidst på Spa Francorchamps. Ved begge løb manglede de omkring 2 sekunder pr. omgang i forhold til de hurtigste i klassen.

Der er mulighed for at ACO og FIA ændrer på Balance Of Performance inden Le Mans løbet, så det er helt klart noget at Porsche sætter deres lid til, da det nu har været 2 weekender i træk, hvor bilen ikke har kunnet følge med konkurrenterne.

Dempsey Proton Racing #77, Michael Christensen, Richard Lietz. Photo: JJ Media
Dempsey Proton Racing #77, Michael Christensen, Richard Lietz.
Photo: JJ Media

Porsche har i denne uge annonceret at de kommer med en helt ny bil til GTE i 2017. De har dog kun vist billeder af fronten af bilen, og alle rygterne går på at det bliver en meget anderledes opbygning omkring bagenden, end den som man ellers kender fra Porsche. En klassisk 911 har hækmotor, men i forhold til vægtfordeling samt aerodynamikken på bagenden af bilen, er det bedre at have en center motor. Den opbygning har de på en Porsche Cayman, som man bl.a. har set køre ræs på Nürburgring i forbindelse med VLN og 24 timers løbene.

Relaterede nyheder