Porsche Mobil 1 Supercup fejrer jubilæum i Monaco

Porsche Mobil 1 Supercup fejrer jubilæum i Monaco.

Det bliver løb nummer 250 i mærkeklassen, som startede i 1993.

Adskillige kendte kørere har været forbi serien gennem årens løb. Både racerkørere og andre kendisser.

Hvis vi kaster et blik ned over mestrene, tæller det bl.a. Uwe Alzen, Emmanuel Collard, Jörg Bergmeister, Jeroen Bleekemolen, Richard Westbrook, Rene Rast og ikke mindst danske Nicki Thiim. Og så er der selvfølgelig Mr. Supercup – Patrick Huisman – 4 dobbelt mester.

Serien har gennem tiden kørt med mange forskellige versioner af de aktuelle Cup racere, men har aldrig leveret tæt ræs, hvor der virkelig er blevet gået til stålet.

Porsche Mobil 1 Supercup Monaco 2015 Photo: Porsche Presse
Porsche Mobil 1 Supercup Monaco 2015
Photo: Porsche Presse

Hvis vi kigger på lidt mere prominente kørere, som også er kendt fra andre ting, så har bl.a. Patrick Dempsey, Haddaway og Chris Rea.

Blandt kvindelige racerkørere har klassen bl.a. haft besøg af Ellen Lohr, Jutta Kleinschmidt, Vanina Ickx og Milka Duno.

Gæstekørere med motorsportserfaring tæller store navne som Bruno Senna, Colin McRae, Sebastien Loeb, Frank Biela, Neel Jani og mange mange flere.

Af andre danskere som har kørt i klassen kan vi nævne Jesper Carlsen, Kurt Thiim, Michael Christensen og Jan Magnussen. Aktuelt kører Mikkel Overgaard Pedersen i klassen og har allerede imponeret i de 2 løb som han har kørt.

Løbet i Monaco køres søndag formiddag 9.45 som optakt til Formel 1 løbet senere samme dag.

 

Relaterede nyheder