Sidste forberedelser til Le Mans i fuld gang

Mange af holdene som skal køre Le Mans løbet, har været i fuld gang med at teste i de seneste par uger.

Som altid er det meget begrænset hvad der slipper ud fra de tests, så der er ikke nogle tider af melde om.

Porsche kørte en 36 timers test på Spanske Aragon i sidste uge, og fik kørt godt 8000 kilometer – altså mere end en Le Mans distance. Audi var også til stede på samme bane, men herfra er der ikke kommet meldinger om hvor meget og hvordan at det gik.

I denne uge havde Toyota lejet Spa Francorchamps i 2 dage til deres afsluttende test. Anthony Davidson udtalte sig i meget positive vendinger efter testen – men på den anden side, ville han jo nok heller ikke sige hvis det var gået skidt…

Murphy Prototype med Jeroen Bleekemolen, Marc Goosens og Ben Keating bag rattet, fik startet deres samarbejde på Circuit de Catalunya. Det er en kæmpe omvæltning med en LMP2 bil for Keating, som ellers har kørt GTD i IMSA klassen, så det bliver spændende at se hvor hurtigt at han kommer op i fart på Le Mans. Bleekemolen og Goosens har kørt alle slags biler, så de kunne hurtigt komme i gang med opsætningsarbejdet.

Aston Martin Racing, Rebellion Racing, ByKolles og flere andre testede på Monza og havde 2 dage i flot solskin.

Ferrari, heriblandt danske Formula Racing, var på Paul Ricard banen for at teste i 2 dage.

Derudover har flere testet i større hemmelighed for offentligheden.

Søndag den 5. Juni køres den officielle testdag på Le Mans. Her skal vi dog ikke forvente at se den reelle hastighed fra fabriksholdene. Det bliver traditionen tro først i kvalifikationen til selve løbet, og der bliver helt sikkert kamp om de bedste placeringer. Ikke fordi at det betyder noget i et 24 timers løb, men bare for prestigen med hensyn til at have Pole Position i klassen.

Relaterede nyheder