Audi, Euroasia, Corvette og Larbre hurtigst i Le Mans test

Det blev til en næsten problemfri dag for de 60 biler ved Le Mans testdagen, 2 uger inden løbet selv.

Det blev dog ikke til 8 timers uafbrudt kørsel, da testdagen måtte afbrydes 30 minutter før tid på grund af Michael Shank Racing med Ozz Negri Jr. bag rattet kørte af banen og beskadigede autoværnet så meget, at det ikke kunne nå at blive genopbygget indenfor de 30 minutter. Bilen fik ret store skader, men teamet håber alligevel at have den køreklar igen imorgen, når de skal teste lidt på Bugatti banen, som er den korte version af Le Mans banen, som MotoGP også bruger.

Indtil da gik alting planmæssigt for de fleste af holdene.

Audi var hurtigst med nummer 8 foran Porsche 1 og 2 samt Audi 7. Toyota kørte 5. og 6. hurtigste tid mens begge Rebellion var foran Bykolles. Værd at notere var at Rebellion var hurtigst ved hastighedsmålingen. Det har de vist sæsonen igennem, men den hastighedsmåling skal man altid tage med et gran salt, da hybridbilerne kan opnå deres topfart hurtigere, men så langsomt taber fart, når hybridkraften slipper op. Nogle kørere har beskrevet det som om at nogen folder en faldskærm ud bag bilen, når hybridkraften slipper op.

I LMP2 skiftede tiderne ofte, men Euroasia endte som de hurtigste i klassen. Generelt så det ud til at det var bedst at have et ORECA chassis, da 6 ud af top 7 bilerne kommer netop fra ORECA – enten i form af en “original” ORECA eller i form af en Alpine. Kun G-Drive med deres Gibson sneg sig ind på en 4. plads. Men tiderne i toppen lå rigtig tæt på hinanden, så intet er afgjort her. Og der kan ske mange ting inden og under løbet.

GTE-Pro klassen så en stor kamp på tider mellem Porsche og Corvette. De skiftes til at føre feltet an hele dagen, mens Ferrari, Ford og Aston Martin holdt sig lidt mere i baggrunden. Der forgik dog mere end det åbentlyse. Alle bilerne fik automatisk målt tophastighederne på langsiden – på nær Ford. Af en eller anden årsag blev kun 1 af de 4 biler registreret, og det var ikke nogen imponerende fart. Der går mange gisninger om hvad Ford’s reelle tophastighed er, men nogen har mistanker om at bilerne sagtens kan blande sig med LMP2 bilerne, hvis de bliver givet fri. Det får vi at se når kvalifikationen køres onsdag og torsdag.

I GTE-Am var der ikke helt så meget hemmelighedskræmmeri. Larbre’s Corvette var den hurtigste foran en helt stribe Ferrari’er inden Aston Martin og så en helt stribe Porsche’er.

Der er også en helt speciel bil med i feltet. Bil nummer 84 er den såkaldte Garage 56 bil. Det er en LMP2 Morgan som har fået en speciel opbygning, da Frederic Sausset hver har hænder eller fødder. Han har mistet disse til en speciel kødædende virus, så lægerne måtte amputere alle 4 lemmer. Istedet kører han bilen med et specielt joystick, hvorimod bilen andre 2 chauffører kører bilen på traditionel vis. Der har lydt kritiske ryster omkring netop denne bil, og om den ville være til fare for den andre biler i løbet. Hans bedste omgangstid var en tid i bagerste ende af GTE-Am feltet, så det er måske noget som giver teamet og arrangørerne lidt grå hår. Det kan være en sikkerhedsrisiko hvis der kører en så langsom bil ude på banen, og de andre forventer en meget hurtigere bil. Men det er det Fransk team med en Fransk kører i et Fransk løb – så meget skal nok gå galt, hvis ikke at den får lov til at starte. Og så må vi andre bare krydse fingre for at tvivlen bliver gjort til skamme.

Næste gang at vi officielt ser noget til Le Mans bilerne er på søndag og mandag, når den tekniske kontrol starter i midtbyen. Første kørsel er onsdag eftermiddag, hvor der køres 4 timers træning, inden kvalifikation 1 køres senere samme dag.

Relaterede nyheder