Audi vinder for første gang i 14 år

Audi vandt for første gang i 14 år – altså på Norisring.

Edoardo Mortara vandt weekendens første DTM løb på bybanen i Nürnberg foran holdkammeraten Jamie Green og Mercedeskører Paul Di Resta.

Løbet startede ellers med Christian Vietoris på Pole Position foran Mattias Ekström, Green og Robert Wickens. Wickens kom forbi Green på første omgang, og herefter duellerede han med Vietoris og Ekström. Midtvejs i løbet endte de 3 i en kollision, efter Ekström lavede en bremsefejl for enden af start/mål langsiden. Han udbremsede sig selv en lille smule, men nok til at skride ind i den førende Vietoris.

Edoardo Mortara Photo: JJ Media
Edoardo Mortara
Photo: JJ Media

Ekström var hurtigt ud og sige udskyld til Vietoris mens han ikke mente at Wickens var uden skyld i kollisionen. Både Wickens og Vietoris mente selvfølgelig at det var Ekströms fejl. Vietoris gik endda så langt, at han på live tv sagde så slemme ting om Ekström, at løbsledelsen valgte at give ham en bøde på 3000 Euro for de uacceptable udtalelser. Ekström har fået 3 startplaceringers straf til løbet søndag.

Audi holdkammeraterne Nico Müller og Mike Rockenfeller havde et sammenstød i starten af løbet, hvilket sendte begge 2 udenfor pointene.

Christian Vietoris Photo: JJ Media
Christian Vietoris
Photo: JJ Media

Timo Glock fik en 5 sekunders straf fordi at han havde brugt DRS for mange gange i løbet, og faldt derfor fra en 14. plads til en 21. plads.

Aktuelt er det meget tæt i toppen af mesterskabet, hvor 5 kørere ligger indenfor 11 point af hinanden, med Mortara i front.

Søndagens løb starter kl. 13.10

Relaterede nyheder