Sven Müller vinder i det engelske regnvejr

Tyske Sven Müller vandt Porsche Mobil 1 Supercup løbet på Silverstone, efter en fantastisk opkørsel fra 3. startposition.

Alle bilerne var kørt ud på slicksdæk, men på opvarmningsomgangen til løbet satte regnen ind, så starten istedet blev afblæst og alle fik muligheder for at sætte regndæk på. 10 minutter senere blev løbet startet bag safety car, som førte feltet rundt de 2 første omgange, inden at det blev givet frit.

Polemanden Mathieu Jaminet holdt føringen de første omgange foran Matteo Cairoli, men Müller fik ført overhalet Cairoli og ca midtvejs i løbet lavede Müller en fantastisk overhaling på Jaminet på vej ind i Maggots/Becketts svingkombinationerne, hvorefter konkurrenterne blot så bagenden på hans røde og hvide Porsche Cup racer.

Sven Müller (D) Porsche Mobil 1 Supercup Silverstone 2016 Photo: Porsche Presse
Sven Müller (D)
Porsche Mobil 1 Supercup Silverstone 2016
Photo: Porsche Presse

En kører som ikke fik kørt meget var Sam Power. Allerede da løbet skulle startes efter safety car perioden, kørte han sammen med en konkurrent og måtte udgå. Den eneste som udgik, lidt overraskende, når man tænker på forholdene som kørerne havde de første par omgange af løbet.

Der var mange gæstekørere denne weekend fra den britiske Porsche Carrera Cup. Nick Yelloly blev bedste mand med 4. position foran Josh Webster. Tom Sharp var ellers P4 i lang tid gennem løbet, men han faldt baglæns gennem feltet på de sidste omgange, efter at banen tørrede op.

Da målflaget blev givet efter 12 omgange, var det Müller som krydsede målstregen først, efterfulgt af Jaminet og Cairoli.

Derved hentede Sven Müller 2 point ind på den førende i mesterskabet, Jaminet. Cairoli havde ellers lagt i føring umiddelbart efter løbet på Red Bull Ring i sidste uge, men blev efterfølgende diskvalificeret på grund af undervægt. Derved er stillingen aktuelt Jaminet foran Müller og Cairoli, kun adskilt af få point.

Relaterede nyheder