Boss GP leverede fedt ræs i Holland

Boss GP leverede en actionfyldt weekend, da de gæstede Hollandske Assen.

Løbsserien består af flere forskellige typer formelbiler, som er blevet for gamle til at kæmpe med i deres oprindelige mesterskaber.

Boss GP var denne weekend en del af Gamma Racing Day, der bedst kan sammenlignes med Grand Prix Danmark, som vi så for 10 år siden, hvor alle mulige forskellige klasser fra ind- og udland var samlet til en blanding af løb og opvisning. Der var bl.a. en masse Dakar Rally biler, men også Superkart, NEC Formel Renault 2,0 og motorcykler samt sidecars. Derudover blev der kørt opvisning af Mika Häkkinen og Dani Pedrosa i henholdsvis en Mercedes C63 og på en Honda MotoGP cykel.

Toppen af kransekagen i Boss GP er bilerne i Open klassen. Her har vi bl.a. en Jaguar R5 og Toro Rosso STR1, som begge er gamle Formel 1 biler.

Jaguaren køres af Hollænderen Klaas Zwart, der bl.a. er manden bag bilmærket Ascari samt Circuito Ascari i Spanien. Derudover er han far til Pauline Zwart, som bl.a. har kørt ETCC samt svigerfar til Tom Coronel, der kører WTCC.

Toro Rosso raceren køres af østrigeren Ingo Gerstl, der har kørt mange forskellige formel serier, samt testede Formel 1 i 1996 for Forti.

Photo: JJ Media
Photo: JJ Media

Den anden klasse er Formula klassen. Her deltager GP2 biler, World Series by Renault, AutoGP, World Series by Nissan og Formel 3000 biler.

Weekenden startede lørdag formiddag hvor der skulle køres fri træning. Her viste Gerstl at konkurrenterne virkelig skulle stramme sig an, hvis de skulle slå ham den weekend. Zwart sluttede 2’er mens Gary Hauser fra Formula klassen sluttede med en imponerende 3. hurtigste tid.

Kvalifikationen blev kørt midt på eftermiddagen lørdag, og her beviste Gerstl igen at han var hurtigt, mens Zwart tog 2. pladsen og Gary Hauser 3. pladsen. Man blev dog nød til at have rødt flag undervejs da Henk de Boer og Christian Eicke stødte sammen og begge biler måtte fjernes med hjælp fra rydningsfolkene. Desværre var weekenden derved slut for de Boer, mens Eicke kunne køre igen søndag.

Gary Hauser Photo: JJ Media
Gary Hauser
Photo: JJ Media

Heat 1 startede i flot aften solskin sidst på lørdagen, hvor 20 potente biler blæste ind i sving 1. I modsæt til mange andre løbsserier idag, er der ikke nogen begrænsninger i støjen, så det var en fantastisk blanding af V8, V10 og V12 motorer.

Toro Rosso køreren Gerstl tog starten mens Zwart i Jaguaren kom forbi ham på 2. omgang. Desværre måtte Salvatore de Plano og Christof von Grünigen udgå midt i løbet, hvilket betød en safety car periode for at rydde bilerne. Da det grønne flag blev givet igen, var Gerstl dog ikke sen til at udnytte muligheden og dykkede inden om Zwart på vej ind i sving 1 og kørte herefter sejren i hus. Frits van Eerd kørte en sikker 3. plads hjem med sin Minardi PS04B Formel 1 racer.

I Formula klassen var Gary Hauser i en GP2 racer total suveræn mens Christopher Brenier, Luis Michael Dorrbecker og Mahaveer Raghunathan havde en fantastisk duel om de sidste 2 pladser på podiet, hvilket sluttede i nævnte rækkefølge.

Søndag eftermiddag var bilerne endnu engang klar. Yderligere et par biler, som ikke var klar til lørdagens løb, var blevet klar, mens vi desværre ikke så mere til Eerd’s Minardi, der aldrig kom til start.

Frits Van Eerd Photo: JJ Media
Frits Van Eerd
Photo: JJ Media

Endnu engang lå Gerstl og Zwart i duel gennem hele løbet – indtil løbets allersidste omgang, hvor Zwart stødte sammen med Karl-Heinz Becker i sin World Series by Nissan racer, da denne skulle overhales med en omgang. Derved sluttede Peter Milavec i en Panoz Champcar racer på en flot 2. plads i Open klassen, mens Hans Laub i en Forti FG03 F1 bil snuppede den sidste pokal.

I Formula klassen ryddede Gary Hauser bordet foran Christopher Brenier i sin Superleague Formula racer og Luis Michael Dorrbecker i en Lola B05/52 AutoGP bil.

Weekendens resultater betyder at Ingo Gerstl har udbygget føringen i Open mesterskabet til næsten 50 point foran Peter Milavec mens Klaas Zwart måtte falde tilbage på 3. pladsen.

I Formula mesterskabet fører Christopher Brenier suverænt foran Philippe Haezebrouck og Gary Hauser.

Jens Renstrup Photo: JJ Media
Jens Renstrup
Photo: JJ Media

Serien har også deltagelse af danskeren Jens Renstrup. Han har bl.a. kørt Formel Renault i Danmark, men har de seneste mange år kørt med i Boss GP. Aktuelt deltager han i en GP2 racer. Weekenden forløb dog ikke alt for godt, med 12. startposition til løb 1, en 11. plads i løb 1 og endnu en 11. plads i løb 2. Men han indtager en aktuel 7. plads i mesterskabet, med mulighed for yderligere avancement, hvis de sidste 2 løbsweekender forløber godt.

Den næste afdeling af Boss GP mesterskabet skal køres 9.-11. september i Brno inden sæsonfinalen køres 7.-9. oktober på Imola.

Relaterede nyheder