Maro Engel og Stephane Sarrazin skal køre for Venturi

Maro Engel og Stephane Sarrazin skal køre for Venturi, når sæson 3 starter i FIA Formula E Championship.

Sarrazin starter sin 3. sæson for det monegaskiske hold, mens Engel starter hans første sæson for holdet, og hans første i Formel E.

Sarrazin er også kendt fra Toyota Gazoo Racing’s WEC program, som han har været en fast del siden starten, mens han også udvikler på deres Toyota Yaris WRC bil til 2017.

Maro Engel har været, og forbliver på trods af denne nye udfordring for ham, Mercedes fabrikskører siden 2007, hvor han først kørte i Formel 3 med en Mercedes motor hos Carlin, og sidenhen havde 4 sæsoner i DTM, hvor den helt store succes desværre udeblev. Herefter blev han placeret i Mercedes-AMG’s GT3 program, og har været lånt ud til et hav af teams, som havde brug for en hurtig kører i deres lineup. I 2013 havde han en afstikker til V8 Supercars for Erebus Motorsport, som deltog med Mercedes biler, inden at han returnerede til Europa igen. Han er forsvarende FIA GT World Cup Champion, og vandt tidligere på sæsonen 24 timers løbet på Nürburgring.

Maro Engel Photo: Mercedes Presse
Maro Engel
Photo: Mercedes Presse

Venturi teamet havde en problematisk åbningssæson i Formel E, hvor de blot sluttede på en 9. plads. Men i 2015/2016 kom de godt efter det, og Stephane fik kørt en 2. plads hjem ved løbet i Long Beach. Teamet lå ud med at have Jacques Villeneuve som kører, men skifter efter 3. afdeling til Mike Conway. Villeneuve fik ikke nogen point kørt hjem, mens Conway’s 7 point og Sarrazin’s 70 point var nok til at køre 6. pladsen hjem i mesterskabet.

2. kørernes magre pointhøst er nok også årsagen til at teamet vil prøve noget nyt igen til sæson 3. Engel har i hvert fald bevist at han er lynende hurtig i en GT3 bil, og før det også formelbiler. Så det bliver spændende at følge ham i en formelbil for første gang i næsten 10 år.

Pt er der ikke nogen forbindelse mellem Mercedes og Formel E – men da BMW allerede er aktiv i klassen som leverandør af safety car, og Audi er aktiv med Abt, er det ikke utænkeligt at Mercedes også har et øje på det elektriske mesterskab. Men det må fremtiden vise.

Den 3. sæson i FIA Formula E Championship starter 9. oktober i Hong Kong.

Relaterede nyheder