Porsche slog til i Mexico

Porsche vandt lidt overraskende FIA WEC løbet i Mexico.

Vinderbilen med de forsvarende verdensmestre Mark Webber, Brendon Hartley og Timo Bernhard overrumplede Audi og Toyota, og vandt løbet, selvom de ikke kørte det perfekte løb.

Audi #8 startede fra Pole Position men udbremsede sig selv i sving 1 hvorefter Audi #7 smuttede forbi. Længe førte Audi, indtil først 7’eren kom i tekniske problemer og sidenhen Audi #8 også måtte en ufrivillig tur i pitten på grund af et hjulleje, som faktisk sendte bilen hårdt ind i muren. Den kom dog tilbage og sluttede på 7. pladsen i LMP1 klassementet.

Porsche #1 fik endda drive-through straf midtvejs i løbet på grund af ikke-korrekt indkørsel til pitten, men de havde stabiliteten til at kunne køre 1. pladsen hjem.

Audi #7 fik sig kæmpet tilbage på 2. pladsen mens Toyota måtte tage sig til takke med 3. pladsen, på trods af at de kørte de perfekte løb. Audi havde de hurtigste 2 biler, men i langdistanceløb er det ikke altid nok til at vinde.

I LMP1 for privatholdene blev det til en komfortabel sejr for Rebellion Racing #13, da Bykolles Racing tidligt i løbet kom i problemer, og tabte 20 omgange. Begge biler gennemførte dog, og blev klassificeret. Som tidligere annonceret deltager Rebellion Racing #12 ikke i resten af sæsonen.

Rebellion Racing #13 Photo: JJ Media
Rebellion Racing #13
Photo: JJ Media

I LMP2 så vi endnu engang både glæde og sorg. G-Drive Racing #26 så længe ud til at vinde løbet, men i løbet sidste time eksploderede en af de forreste bremseskiver, og teamet måtte køre i pit, og fik blot en 8. plads kørt hjem. I stedet blev det lokalheltene RGR Sport by Morand #43 som vandt løbet. De havde farten til det, og kom flot tilbage efter et spin tidligt i løbet, og havde faktisk lagt pres på G-Drive Racing inden at de kom i problemer. Signatech Alpine #36 sluttede på 2. pladsen mens Extreme Speed Motorsport tog 3. pladsen.

I GTE-Pro fik Aston Martin Racing endelig sæsonens første sejr. #97 med Darren Turner og Richie Stanaway tog sejren, efter #95 lavede en kørefejl og måtte en tur i pitten og repareres. AF Corse #51 smuttede forbi og tog 2. pladsen med #95 på 3. pladsen. Ford var slet ikke konkurrence denne weekend, som man ellers havde forventet på grund af deres turbomotorer, og den høje placering af banen i over 2 kms højde.

I GTE-Am blev det også til Porsche sejr. Abu-Dhabi Proton Racing #88 førte mere eller mindre fra start til slut, og kun små variationer i pitstop strategierne vendte lidt op og ned under løbet. Men da de 6 timer var gået var det Patrick Long, Khaled AL Qubaisi og David Heinemeier-Hansson som stod øverst på podiet. AF Corse #83 smuttede ind på 2. pladsen foran KCMG #78 Porsche’n.

Abu-Dhabi Proton Racing #88 Photo: JJ Media
Abu-Dhabi Proton Racing #88
Photo: JJ Media

I LMP1 fører Porsche #2 mesterskabet foran Toyota #6 og Audi #8.

I LMP2 fører Signatech Alpine #36 foran RGR Sport by Morand #43 og ESM #31.

I GTE-Pro fører Darren Turner ene mand foran Nicki Thiim og Marco Sørensen og AF Corse #71 med Sam Bird og Davide Rigon. Turner, Thiim og Sørensen startede sæsonen i samme bil, men har siden Le Mans kørt i hver deres Aston Martin Racer.

I GTE-Am fører AF Corse #83 stadig foran Abu-Dhabi Proton Racing #88 og Aston Martin Racing #98. Sidstnævnte tabte meget terræn denne weekend, da Paul Dalla Lana ikke nåede at køre minimumstiden i bilen, og bilen derved ikke blev klassificeret, selvom de krydsede målstregen efter 6 timer.

Næste gang at FIA World Endurance Championship er tilbage på banen er om 14 dage, når 6 timers løbet køres på COTA banen i Texas.

Relaterede nyheder