Joey Mawson ADAC Formel 4 mester 2016

Australske Joey Mawson er ADAC Formel 4 mester 2016.

Van Amersfoort Racing køreren tog titlen hjem allerede i weekendens første heat, hvor han kørte heatsejren hjem i overbevisende stil.

Sæsonen igennem har han lagt i kamp med Mick Schumacher, men har ført mesterskabet siden allerførste heat tilbage i april måned.

Han fulgte også op med endnu en sejr lørdag eftermiddag, mens at søndagens heat endte pointløs, efter at han blev kørt af banen af en konkurrent.

Joey Mawson Photo: JJ Media
Joey Mawson
Photo: JJ Media

Mawson deltog også i ADAC Formel 4 i 2015, hvor han sluttede på 3. pladsen efter Marvin Dienst, som i denne sæson har kørt ADAC GT Masters samt Joel Eriksson, som har kørt Formel 3 og bl.a. Masters Of Formula 3 på Zandvoort.

Med 10 sejre ud af 24 mulige og yderligere 6 podiebesøg har den 20 årige kører vist sig at være konstant gennem hele sæsonen.

Det var tæt på at blive total triumf for Van Amersfoort Racing, da de blot mangle 4,5 point for også at tage teammesterskabet. I stedet gik det til Prema Powerteam, som Schumacher kørte for. Det var også Schumacher som kørte sæsonens sidste sejr i hus, og derved sendte titlen til det Italienske team.

Danske Nicklas Nielsen kørte Rookietitlen hjem. Han har kørt en kombination af ADAC Formel 4 og Audi Sport TT Cup i denne sæson, og er allerede på sigtekornet hos Audi Sport, da han har været ude og teste deres GT3 bil flere gange. Juri Vips sluttede 2’er foran Juan Manuel Correa.

Nicklas Nielsen Photo: JJ Media
Nicklas Nielsen
Photo: JJ Media

Det Dansk-Tyske team RS-Competition havde en svær sæson, hvor det blot blev til 1 point i løbet af hele sæsonen, og en sidsteplads i Teammesterskabet.

Nu har alle holdene et halvt år, inden at sæsonen starter igen i april måned – selvom de helt sikkert skal ud at teste flere gange gennem vintersæsonen, for at finde nye kørere til 2017 sæsonen.

Relaterede nyheder