Sebastien Loeb tager første sejr i FIA World Rallycross Championship

Den 9 dobbelte Verdensmester i Rally, Sebastien Loeb vandt idag hans første FIA World Rallycross Championship event.

Franskmanden slog den mesterskabsførende Mattias Ekström i finalen, mens Loeb’s holdkammerat Timmy Hansen kom ind på 3. pladsen.

Der var ellers lidt krisestemning hos Team Peugeot-Hansen søndag morgen, da Hansen kørte Loeb i et af kvalifikationsheatene, mens de lå 1’er og 2’er i heatet. Til Hansen’s forsvar, var det kraftigt regnvejr, så han akvaplanede ind i Loeb – men blev nok alligevel udvekslet lidt Franske og Svenske gloser i teamteltet.

Sebastien Loeb Team Peugeot-Hansen Photo: JJ Media
Sebastien Loeb
Team Peugeot-Hansen
Photo: JJ Media

Knapt så pæne gloser blev er også brugt hos Petter Solberg World RX Team. I weekendens 2. kvalifikationsheat blev den forsvarende Verdensmester udelukket på grund af en påkørsel af Ekström. Det blev Nordmanden så sur over at han truede med at tage hjem allerede lørdag aften. Han faldt dog lidt til ro – men søndag fik han elimineret sig selv, da han helt uprovokeret kørte bilen i muren, fra føring.

Solberg udtalte umiddelbart efter, at det var det mesterskab der var kørt  – og måske har han ret. Mattias Ekström udbyggede føringen til 27 point foran Johan Kristoffersson, mens Petter Solberg kommer yderligere 7 bagude.

Men med 2 afdelinger igen kan meget stadig ske. Næste afdeling køres om 14 dage på Estering syd for Hamborg nær Buxtehude.

Relaterede nyheder