Sebastien Buemi vinder sæsonstart i Hong Kong

Sebastien Buemi og Renault E.DAMS vandt sæsonstarten i FIA Formel E i Hong Kong.

Schweizeren startede blot på 5. pladsen men med lidt held og god strategi fra teamet sikrede den forsvarende mester sejren ved sæsonenåbningen.

Nelson Piquet og NextEV NIO startede fra Pole Position og havde en stor føring. På 11. omgang i løbet lavede Jose Maria Lopez fra DS Virgin Racing en kørefejl og satte hans bil i muren. Det var blot få meter foran Piquet, som skulle til at overhale ham med en omgang. Piquet undgik Lopez’s bil, men endte alligevel i muren, og tabte føringen og faldt langt tilbage i feltet, inden at han var tilbage på sporet igen.

Lopez var ellers startet som 3’er i løbet, men han faldt hurtigt tilbage gennem feltet, hvor den forsvarende WTCC mester desværre lidt lignede en hund i et spil kegler. Og det var nok også den følelse at Piquet havde af ham, efter han reelt kostede ham sejren.

Photo: FIA Formula E
Photo: FIA Formula E

Lopez’s strandede bil betød at der måtte Safety Car på banen. Det var vand på Lucas Di Grassi’s mølle. Di Grassi var blot startet som 19’er, og da han samtidig ødelagde hans frontvinge allerede på første omgang, efter at Ma Qing Hua kørte op bag i Di Grassi’s holdkammerat, Daniel Abt, hvorefter Di Grassi kørte op bag i Hua. Begge Abt Schaeffler Audi Sport kørere fik teknisk defekt flag, men Di Grassi fik efter en udskiftning af frontvingen kørt sig så godt frem i feltet.

Mekanikerne hos Andretti Formula E havde været på overarbejde, da Robin Frijns havde totalskadet hans bil i kvalifikationen. Mekanikerne måtte bygge en helt ny bil på blot 3 timer, men det lykkedes og Frijns at køre sig en meget flot 6. plads hjem i løbet.

Nelson Piquet Photo: FIA Formula E
Nelson Piquet
Photo: FIA Formula E

En anden kører er står til prisen for dagens uheldigste er Sam Bird. Efter Piquets problem lå han til føring, og alt forløb perfekt indtil han skulle ind og skifte bilen i pitten, som reglementet foreskriver. Da han kunne ud af pitten i den nye bil, ville den ikke køre, og det kostede mere end et halvt minut ekstra, inden at de fik bilen sendt afsted. Derfor blev en potentiel sejr vekslet til blot en 13. plads ved målflaget.

Panasonic Jaguar Racing fik en svær debut. Med en kvalifikation på 14. og 16. pladsen, og med blot Adam Carroll som gennemført på en 12. plads, er der stadig meget at lære for det nye team.

Sebastien Buemi, Lucas Di Grassi Photo: FIA Formula E
Sebastien Buemi, Lucas Di Grassi
Photo: FIA Formula E

Da de 45 omgange var kørt, blev det som sagt med Sebastien Buemi som vinder, og meget overraskende med Lucas Di Grassi på 2. pladsen foran Nick Heidfeld, som havde kørt et kontrolleret løb, fra 11. startplads.

Næste gang at FIA Formel E mesterskabet er på banen, er om godt en måned, hvor der køres i Marrakech i Marokko den 12. november.

Relaterede nyheder