Ny elektrisk racerserie ser dagens lys

En ny elektrisk racerserie ser nu dagens lys.

Siden efteråret 2014, har det mest kendte elektriske racerløb været Formel E serien, som har kørt rundt omkring i verden.

I 2017 starter Electric GT Championship, som tyder på at blive en meget interessant serie.

Serien kommer til at bestå af 10 teams som hver skal drive 2 biler hver, så startgridden kommer til at bestå af 20 kørere. Bilen bliver en Tesla Model S P85+ med 416 hk, som går fra 0-100km/t på 4,4 sekunder. Den bliver opbygget med bur i bilen, som man kender fra rigtige racerbiler. Derudover bliver der lavet småændringer omkring bremser, hjulophæng og aerodynamik, for at tilpasse den til banekørsel.

Photo: Electric GT Championship
Photo: Electric GT Championship

Pirelli bliver dækleverandør til serien, mens OMP skal levere sikkerhedsudrustningen til bilen.

Mesterskabet kommer i 2017 foreløbig til at bestå af 7 løbsweekender i Europa plus 3 løb i USA, som ikke tæller med til mesterskabet.

Løbsweekenden bliver 20 minutters træning, 30 minutters kvalifikation, et 60 kilometers løb om dagen, og et løb på samme længde i skumningen om aftenen. Kalenderen er endnu ikke annonceret, men serien nævner selv at de kommer til at besøge Circuit De Catalunya, Paul Ricard og Nürburgring.

De første 4 kørere er blevet annonceret:

Stefan Wilson – Engelsk Indycar kører og lillebror til Justin Wilson. Han vandt McLaren Autosport BRDC Award i 2007, hvor prisen bl.a. var en test i en McLaren Formel 1 bil.

Vicky Piria – Spanier som har kørt gokart inden hun skiftede til Formula Abarth, GP3 og Star Mazda i formel serierne.

Leilani Münter – Amerikansk ARCA kører, som også har kørt Indy Lights. Hun er også en stor forkæmper for miljø og bæredygtighed, så en kører med den profil passer ideelt til serien.

Dani Clos – Spanier som har været helt oppe og snuse til Formel 1 som testkører for både Williams og HRT. Han har kørt adskillige sæsoner i GP2, hvor han sluttede 4’er i mesterskabet i 2010 som det bedste resultat.

Den tidligere Formel 1 kører Heinz Harald Frentzen har netop været ude og teste bilen på Paul Ricard, og han udtaler sig positivt om bilen. Så måske ser vi også ham bag rattet, når serien starter næste år.

Heinz Harald Frentzen Photo: Electric GT Championship
Heinz Harald Frentzen
Photo: Electric GT Championship

Serien søger faktisk kørere som er interesseret i at deltage i serien. Så har du en racerlicens, kan du kigge forbi www.electricgt.co og melde dig som kører. Så må du se om du får buddet.

Vi glæder os rigtig meget til at høre nyt fra serien, ligeså snart at der kommer en kalender samt flere annonceringer af kørere.

Relaterede nyheder