Audi fokuserer på fuld fabriksprogram i Formel E

Onsdag den 26. oktober 2016 annoncerede Audi deres fabriksprogram i Formel E program vil blive sat igang for fuld kraft snarest muligt. De betyder den største ændring i den Tyske bilfabriks historie.

Chairman Rupert Stadler pointerede at det er vigtigt at holde fokus på det som vil gøre Audi konkurrencedygtige i de kommende år. “Vi kommer til at køre race ind i fremtiden med elektrisk kraft. Flere og flere af vores gadebiler bliver mere og mere elektrificerede, så vores racerbil skal være endnu længere fremme, ” sagde han.

ABT Schaeffler FE02, Lucas di Grassi Photo: Audi Kommunikation Motorsport
ABT Schaeffler FE02, Lucas di Grassi
Photo: Audi Kommunikation Motorsport

I fremtiden til Audi bruge deres knowhow og evner fra motorsports eksperterne i Neuburg og Neckarsulm til delvis motorsport og delvis i gadeproduktionen. På vej mod det fulde fabriksprogram, kommer Audi til at indgå i et tæt teknisk samarbejde med deres nuværende partner i Formel E, Team ABT Schaeffler Audi Sport i resten af 2016/17 sæsonen.

Mens DTM programmet fortsætter uberørt, vil Audi Sport stoppe deres engagement i FIA World Endurance Championship (WEC), inklusiv 24 timers løbet på Le Mans, ved afslutningen af 2016 sæsonen. Der er ikke nogen endelig beslutning omkring et evt engagement i FIA World Rallycross Championship (World RX).

Læs mere om deres beslutning om at stoppe i FIA WEC her

Relaterede nyheder