Strakka Racing går på tidlig vinterpause

Strakka Racing ser sig desværre nødsaget til at gå på tidlig vinterpause.

Grundet en alvorlig fejl på deres motor, som er opstået flere gange gennem de sidste 12 måneder, ser de desværre ikke anden udvej end at trække sig. Grundet de kinesiske toldregler vil det være meget svært at få en ny motor fløjet ind til løbet på Shanghai næste weekend, og da de alligevel ikke kan nå noget i mesterskabet, har teamet altså valgt at springe Shanghai og Bahrain over, og istedet fokusere på 2017.

Strakka Racing Photo: JJ Media
Strakka Racing
Photo: JJ Media

Det Britiske hold har haft nogle svære sæsoner i sportsvognsræs, siden de vandt LMP2 klassen på Le Mans i 2010. De har vekslet lidt mellem LMP1 og LMP2, hvor de i 2014 skulle have kørt med DOME og deres LMP1 racer. Projektet blev dog omdøbt til LMP2, da de ikke kunne finde en motorpartner til LMP1. Herefter fortsatte problemer med homologeringen af bilen, som teamet endte med at arbejde på gennem hele 2014, uden at få kørt et eneste løb.

I 2015 startede de FIA WEC sæsonen i DOME S103 raceren som de kørte med til og med Le Mans løbet. Herefter valgte teamet at skrotte projektet og istedet vende tilbage til en Gibson 015S LMP2 bil.

Teamet har periodevis vist god fart siden da, men har altid lige manglet det sidste for at komme på podiet. Midt på 2016 sæsonen skiftede de også Danny Watts ud med Lewis Willamsson, som så har kørt resten af sæsonen.

Vi håber at se Strakka Racing tilbage i 2017 – de har i hvert fald lovet det, uden at nævne præcis hvilken bil at de kommer med.

 

Relaterede nyheder