Jannes Fittje går efter Formel 3

Racing24-7.net mødte 2016 US Racing kører Jannes Fittje på Essen Motor Show, hvor den unge Tysker fortalte om sin passion for sporten. Han afslørede også at han arbejder på en fremtid i Formel 3.

Me 12 top ti placeringer, sluttede US Racing kører Jannes Fittje, født i den Tyske delstat Thüringen, sin anden sæson i Tysk ADAC Formel 4. “Vi havde en god start på sæsonen med nogle fantastiske løb. Det ændrede sig desværre i anden halvdel af sæsonen, specielt efter sommerpausen, hvor det slet ikke gik som tidligere på året. Vi havde en god start på Red Bull Ring, men kunne ikke helt holde farten sæsonen ud,” forklarede Fittje.

“Det er ærgeligt at det ikke lykkedes os at køre nok point hjem til at blive i top 5 i mesterskabet. Men vi kan stadig være glade, da målet for sæsonen var at kæmpe om sejre og podier, og det opnåede vi i denne sæson. Så jeg klar til at forlade Formel 4, og føler mig perfekt forberedt for min fremtidige karriere,” sagde den 17 årige.

Fittje's favourite weekend was Lausitzring where he gained 20 places in the rain in the third race Photo: Gruppe C GmbH/ ADAC Motorsport
Fittje’s favorit weekend var Lausitzring, hvor han vandt 20 placeringer i regnvejrsløbet i heat 3. Photo: Gruppe C GmbH/ ADAC Motorsport

Det er stadig er for tidligt at sige, da Fittje stadig undersøger sine muligheder.I øjeblikket tester han Formel 3 og ADAC GT Masters. Derudover nævnte han også hvor meget mere selvkritisk at han er blevet, da den ADAC Stiftung Sport sponsorerede kører gerne ville have forladt Formel 4 med bedre resultater: “Men 7’er i mesterskabet er ikke så skidt, selvom det ikke svarer til mine forventninger.”

Men Fittje’s øjne lyser ikke blot op, når han snakker om sig selv som racerkører, da det unge Tyske talent er en rigtig motorsportsfan. “Jeg elsker at se fedt racerløb med alting på 4 hjul, når det er vist på TV eller på en live stream, som det bl.a. var tilfældet med Formel 3 i Macau. Men jeg kan også godt lide at se Moto GP, Moto2 og Moto3 – de har nogle fantastiske løb med skulder mod skulder ræs fra start til slut,” afslørede han omkring emnet.

US Racing team principal Ralf Schumacher, BMW DTM driver Bruno Spengler and Jannes Fittje Photo: Burkhard Kasan/ ADAC Motorsport
US Racing team chef Ralf Schumacher, BMW DTM kører Bruno Spengler og Jannes Fittje
Photo: Burkhard Kasan/ ADAC Motorsport

Derfor anser han også Essen Motor Show som et specielt højdepunkt, “hvor motorsports tosser som mig selv samles på det samme sted. Det er fedt! Specielt når man kan se alt fra tuning til det bedste af det bedste indenfor motorsport – alting er reprænseret, og det er meget imponerende.”

Udover at arbejde henimod 2017 sæsonen, vil Fittje også give sig tid til at nyde juleferien. “Det bliver en traditionel fejring med min familie, et kæmpe juletræ og et besøg i kirken. Den 25. december tager jeg på ferie for at slappe godt af, så jeg derefter kan yde endnu mere i mine forberedelser til 2017 efterfølgende.”

 

Original artikel oversat af Jens Jensen

Relaterede nyheder