Mike David Ortmann bliver yngste GT Masters kører i historien

Efter 2 sæsoner i ADAC Formel 4 med kfzteile24 Mücke Motorsport (ADAC Berlin-Brandenburg e.V.), skifter Mike David Ortmann nu til ADAC GT Masters.

Med blot 17 år, bliver Mike David Ortmann den yngste kører i ADAC GT Masters, da han skifter fra formelbiler til GT sporten. “Jeg ser meget frem til denne nye udfordring i en ny bil og en ny klasse, specialt nu med 2 mand per bil. I øjeblikket ved jeg ikke hvilken bil at det bliver. Men jeg har en god følelse og tror på at det bliver en succesfuld sæson,” sagde Ortmann.

Mike David Ortmann is switching from single-seaters to GT Sport in 2017 Photo: Gruppe C GmbH/ ADAC Motorsport
Mike David Ortmann skifter formelbilerne ud med GT biler i 2017
Photo: Gruppe C GmbH/ ADAC Motorsport

Kigger man tilbage, så har Tyskeren i hans 2. sæson i den Tyske ADAC Formel 4 serie allerede snuppet 3. pladsen i kørernes mesterskab. “Generelt set var sæsonen god. Jeg er tilfreds med at sikre mig 3. pladsen, også set i forhold til de muligheder vi havde for at teste. Vi viste et godt niveau med 3 sejre og 10 podier,” sagde han.

Åbenlyst var hans første sejr i formelbiler på Sachsenring et personligt højdepunkt for den Berlin-fødte Mücke kører, som han havde lidt svært ved at sætte old på: “På en måde var det ikke til at forstå, denne nye fornemmelse efter sejren. Men det var utroligt smukt.”

På grund af en stram kalender, er det svært at sige hvor Ortmann’s fans kan møde ham næste gang. “Selvfølgelig prøver jeg at gøre noget for mine fans. Men det er ekstremt svært med al den skolegang som jeg har i forbindelse med min uddannelse til biltekniker, hvilket betyder at jeg ofte skal deltage på skole. Heldigvis får jeg fridage til både testkørsler samt løb,” forklarede Ortmann. Det betyder at hans fans måske bliver nød til at vente de 148 dage indtil starten af den nye ADAC GT Masters sæson på Oschersleben i slutningen af april.

Mike David Ortmann will remain as a member of ADAC Stiftung Sport in 2017 Photo: ADAC Motorsport
Mike David Ortmann vil fortsat være udøver støttet af ADAC Stiftung Sport i 2017.
Photo: ADAC Motorsport

Selv på Essen Motor Show havde han travlt. “Vi har alle et forhold til biler, og bare det at være repræsenteret her er helt fantastisk. Det er ærgeligt at jeg ikke har mere tid til at kigge det hele igennem. Men jeg ser altid frem ti lat deltage her hvert eneste år.”

I den kommende juletid, planlægger Ortmann nogle rolige uger. “For at slutte 2016 sæsonen ordentlig af, vil jeg tage mig tid til at slappe af med familen, og så selvfølgelig bibeholde fitness træningen forud for næste sæson.”

 

Original artikel oversat af Jens Jensen

Relaterede nyheder