Porsche ryster posen til 2017

Porsche har rystet posen til 2017.

Det stod klart allerede for ca 2 måneder siden, at der ville ske ændringer hos Porsche i 2017. Verdensmesteren fra 2015, Mark Webber, annoncerede at han ville stoppe som aktiv kører efter denne sæson. Ydermere gik der rygter i paddock’en om yderligere ændringer, men ikke noget konkret.

Det har dog også været klart i lang tid, at Porsche ville vende tilbage til GTE-Pro som fabrikshold med deres nye 911 racer.

Få dage efter sæsonafslutningen i Bahrain blev det offentliggjort at Marc Lieb og Romain Dumas heller ikke ville være en del af LMP1 kører lineup’en fremover – og så startede spekulationerne.

Men nu har Porsche meldt planerne ud for 2017.

Porsche drivers 2017 Photo: Porsche Motorsport
Porsche drivers 2017
Photo: Porsche Motorsport

Begge LMP1 bilerne får nye kørerbesætninger.

Neel Jani er eneste mand i mesterskabsbilen med nummer 1 på siden, men han får Le Mans 2015 vinder Nick Tandy og den 3 dobbelte Le Mans vinder samt 2012 Verdensmesteren Andre Lotterer i bilen. Tandy kender teamet fra 2015, hvor han kørte den 3. bil på Le Mans, og vandt løbet sammen med Earl Bamber og Nico Hülkenberg. Lotterer kommer fra Audi Sport, og har oftest været hurtigste mand i bilen. Tandy er også ufattelig hurtig, men af og til sniger der sig nogle alvorlige kørerfejl ind, som har kostet ham og teamet dyrt. Og Jani har været suverænt hurtigst i hans bil gennen 2016 sæsonen.

Bil nummer 2 beholder Timo Bernhard og Brendon Hartley i sæderne, mens Earl Bamber kommer ind som 3. mand. Bamber er en utrolig stabil kører, som meget sjældent laver fejl. Det har han bevist igennem IMSA sæsonen 2016, hvor han bare har kørt og kørt. Og nå ja, så er han jo også, som tidligere nævnt, Le Mans 2015 vinder for Porsche.

Det første indtryk er at bil nummer 1 bliver en ufattelig hurtig bil, så konkurrenterne skal stå virkelig tidlig op, for at slå dem på ren fart, mens bil nummer 2 bliver den stabile bil, som heller ikke kører langsomt over 6 eller 24 timer, men indtil videre måske ikke helt har vist samme fart som de andre 3 kørere.

Neel Jani Photo: JJ Media
Neel Jani
Photo: JJ Media

I GTE klassen blev 3 af de 4 kørere udvalgt. Richard Lietz og Michael Christensen fortsætter i GTE programmet, mens Frédéric (Fred) Makowiecki kommer tilbage som fuld sæsons kører, efter at han sluttede 2’er i FIA WEC GTE-Pro mesterskabet i 2014, samt 3 starter i FIA WEC 2015 og som 3. mand på Le Mans 2016. Kørersammensætningen samt den 4. kører er dog ikke offentliggjort endnu.

Porsche annoncerede også resten af kørerne som er med i deres GT program:

Jörg Bergmeister
Romain Dumas
Kévin Estre
Wolf Henzler
Sven Müller
Patrick Pilet
Patrick Long
Laurens Vanthoor
Dirk Werner

Laurens Vanthoor og Dirk Werner skal køre i IMSA mesterskabet, hvor de erstatter Tandy/Bamber. Vanthoor er mangeårig Audi Sport fabrikskører i GT3 bilerne, så det er lidt af en overraskelse at han rykker over til familiemedlemmerne fra Weissach. Dirk Werner var Porsche fabrikskører gennem en del sæsoner, inden at han i 2010 skiftede til BMW, hvor han bl.a. har kørt DTM, VLN, TUSC/IMSA samt div. 24 timers løb på bl.a. Le Mans, Nordschleife og Daytona.

Brendon Hartley Photo: JJ Media
Brendon Hartley
Photo: JJ Media

Jörg Bergmeister har de seneste år kørt i IMSA, og det forventes også at han fortsætter der hos et privathold. Patrick Long og Wolf Henzler har været lånt ud til privathold i FIA WEC, men det står stadig åbent. Kevin Estre har kørt meget VLN samt ADAC GT Masters, men intet er offentliggjort omkring ham til 2017. Sven Müller er blevet opgraderet fra Porsche Junior til fuld fabrikskører – intet nyt omkring hvad han skal køre. Og så er der Verdensmesteren 2016, Romain Dumas, som er dukket op på listen som GT kører. Spørgsmålet er nok om han skal sidde i en GTE-Pro bil, eller om det sæde går til Sven Müller. Det bliver formentlig en shoot-out af en slags i den kommende tid, som skal afgøre dette.

Et navn som mangler på listen som kører er Marc Lieb. Verdensmesteren fra 2016 har dog en høj uddannelse som ingeniør, hvor han sideløbende med hans kørsel på banen, også har hjulpet til i udviklingen af racerbilerne i Weissach. Så det bliver formentlig i den rolle, at vi skal se Lieb fremover. Det er dog synd at han ikke skal sidde bag rattet i FIA WEC længere, da han efter min personlige mening længe har været undervurderet og overset. Dette kunne man også observere, når man har opholdt sig omkring Porsche teamet og deres pressemøder eller gridwalks. Lieb har ofte stået eller sat helt alene, mens hans medkørere har fået masser af opmærksomhed. Derfor håber jeg personligt at han alligevel er at finde bag rattet i en racerbil igen, selvom han ikke længere fremstår som fabrikskører.

Marc Lieb Photo: JJ Media
Marc Lieb
Photo: JJ Media

Porsche har 2 kategorier mere. De såkaldte Unge Professionelle er Matteo Cairoli og Mathieu Jaminet, som sluttede 2’er og 3’er i Porsche Mobil 1 Supercup. De skal efter planen udlånes til GT teams verden over, som det står i pressemeddelelsen.

Porsche Junior kørerne er Matt Campbell og Dennis Olsen samt Thomas Preining. Campbell og Olsen skal køres Porsche Mobil 1 Supercup 2017 mens nytilkomne Preining skal køre Porsche Carrera Cup Deutschland.

Relaterede nyheder