Essen Motor Show: Fascinationen af stillestående biler

Os racerfanatinere kigger normalt på spændende racerløb, med kørere som presser materiellet til det yderste, i kampen om at være den bedste. Og så er der Essen Motor Show.

Fra den 25. november til 4. december viste Essen Motor Show at alle slags udstillede biler kan være ligeså interessante som racerbiler ude på banen. “Interessen for Performance-biler og motorsport kan følges på nærmeste hold, og med fejring af specielle milepæle så som Ferrari mærkets 70 års fødselsdag.”

“Jeg ser frem til 2017. Til den tid vil samarbejdet mellem ADAC og Essen Motor Show fejre 30 års jubilæum,” sagde Hermann Tomczyk, Sportspræsident for den tyske automobil klub ADAC.

Special exhibition on the occasion of the 70th birthday of Ferrari Photo: Rainer Schimm/ ©MESSE ESSEN GmbH
Special udstilling i forbindelse med Ferrari’s 70 års fødselsdag.
Photo: Rainer Schimm/ ©MESSE ESSEN GmbH

Spurgte man de besøgendes grund til at kigge forbi messen, var hovedparten af svarene: “Essen Motor Show er noget helt specielt, en oplevelse.” Selvom messen primære tema stadig er tuning, hvor kendte tuningsfirmaer som viser at tuning er ved at være in, og for nogle er en livsstil, så stiger motorsports aspektet af messen også.

46 procent i Essen var reserveret motorsporten, som var en kraftig stigning i forhold til tidligere år (i 2015 kun 39%). En blanding af oplevelserne, så som BMW M4 DTM kørersimulatoren i kombination med racerbiler fra både nu og dengang, sammen med racerkørere som nu tidligere DTM kører Martin Tomczyk var klar til at skrive autografer og give interviews, var med til at give en speciel atmosfære.

Et andet højdepunkt på messen var ADAC’s motorsportsprogram med præsentation af ADAC Stiftung Sport, samt højdepunkter fra løbsserierne som kunne ses af gæsterne i et afslappet lounge område. Ydermere var der en fyr fra New Zealand ved navnet Gordon Tronson – som boede nær Las Vegas i Nevada i årtier – som tiltrak mange med hans “skøre passion” som han selv beskrev det, da han fremviste hans 4000hk stærke pick-up motoriseret af 4 turboladede Ford 4,6 liter V8 motorer.

“Essen Motor Show har imponeret og bevist deres værd blandt automobil udstillinger: Her bliver performance biler og mærker fejret. Det var meget tydeligt – også i år,” opsummerede Oliver P. Kuhrt, CEO af Messe Essen.

The Essen Motor Show provided over 100,000 square metres of breathing car fascination Photo: Rainer Schimm/ ©MESSE ESSEN GmbH
Essen Motor Show fremviste over 100,000 kvadratmeters imponerende biludstilling
Photo: Rainer Schimm/ ©MESSE ESSEN GmbH

Grundlangt som Internationale Sport- und Rennauto Ausstellung Essen i 1968, har messen idag samlet performance biler, tuning, motorsport samt klassiske biler under et og samme tag, til en messe som samler bil- og tunings interesserede mennersker.

I 2016 var der også 500 udstillere som præsenterede adskillige nyviklinger og premierer – så som fremvisningen af nye modeller fra Abarth, Peugeot, Porsche Motorsport og Renault Sport Germany. Det gav helt sikkert blod på tanden til de besøgende til at vende tilbage til endnu mere i 2017.

For at se et Racing24-7.net galleri fra Essen Motor Show, så kig gerne forbi Facebook siden: Facebook.com/racing247dk.

 

Original artikel oversat af Jens Jensen.

Relaterede nyheder