FIA World Rallycross forlader vuggen

FIA World Rallycross er for alvor kommet i voksealderen. I hvert fald er de nu klar til at forlade vuggen.

2017 bliver sidste gang i denne omgang, at WorldRX deltager på banen, hvor Rallycross sporten startede 4. februar 1967, Lydden Hill i England.

Det har seriens arrangør IMG netop offentliggjort idag.

Fra 2018 og fremad bliver den Engelske afdeling af mesterskabet kørt på Silverstone, som derved skal køre på en kombination af asfaltbanen som vi bl.a. kender fra Formel 1 og WEC, og så en speciel nyanlagt grusdel, som kommer til at forbinde asfaltstykkerne.

FIA World Rallycross Championship har været i en rivende udvikling og bliver mere og mere populær verden over. De bruger aktuelt eller har tidligere brugt dele af Circuit de Catalunya, Hockenheim samt den tidligere Formel 1 bane, Istanbul Park i Tyrkiet.

Photo: JJ Media

IMG arrangerer alle mulige events over hele verdenen, bl.a. også SpeedwayGP, hvor man har set en lignende trend med at rykke det fra traditionelle baner til større stadioner – simpelthen for at få plads til flere tilskuere. I den sport er der mange som rynker på næsen over at det hele bliver alt for kommercielt samt halvtomme stadioner, og dagens annoncering har også vakt røre i Rallycross kredse. For Lydden Hill er altså der hvor sporten stammer fra, og når serien forlader banen, forlader den også en masse lokale tilskuere, som måske ikke har lyst til at tage den 250 kilometer lange tur længere nordpå til Silverstone banen. Men de får trods alt muligheden for at fejre 50 års jubilæet på hjemmebanen Lydden Hill.

Rallycross arrangementet på Silverstone kommer til at foregå som en del af en motorsportsfestival, uden at chefen for IMG, Paul Bellamy, kommer nærmere ind på hvilke former for motorsport der ellers kommer til at indgå. Kan det være BTCC, MotoGP eller WEC som også kører på banen? For det bliver næppe Formel 1…

Men det vil kun tiden vise.

Relaterede nyheder