Ginetta vender tilbage til Le Mans

Ginetta vender tilbage til Le Mans i 2018.

Den engelske sportsvognsfabrikant har idag offentliggjort at de er klar med en LMP1 til næste sæson.

Det bliver dog ikke som fabriksteam at de kommer til at stille op, men de bygger udelukkende bilen og lade private hold kæmpe mod andre private hold. Derved kommer der heller ikke noget hybridsystem på bilen, hvilket gør den nemmere og billigere at holde kørende end fabriksbilerne fra Porsche og Toyota, som er umulige at håndtere uden konstruktørernes konstante tilstedeværelse. Det ser man bl.a. når en af hybridbilerne går i stå ude på banen, og løbsledelsen så beder et par mekanikere tage med ud og lukke bilen ned, og gøre den sikker til bjergning.

Ginetta, og folkene bag mærket, har en lang historie med Le Mans. I 2005 købte den nuværende chef for Ginetta, Lawrence Tomlinson, mærket – men året efter vandt han Le Mans løbet i GT2 i en Panoz. Herefter gik der et par år inden at de kom på Le Mans igen. Her blev det med deres Ginetta-Zytek GZ09S, hvor de viste god fart men manglede lidt holdbarhed. I 2010 fik de en ekstra fjer i hatten da Beechdean-Mansell Motorsport valgte bilen med brødrene Leo og Greg samt farmand Nigel Mansell. Det skabte stor opmærksomhed, men endte desværre med en kæmpe afkørsel kort tid inde i løbet, da Nigel fik en punktering og måtte udgå. Senere på året opnåede Leo og Greg dog en sejr i LMS serien, hvor de slog bl.a. Kolles Audi R10 Diesel raceren.

Ginetta LMP1 concept
Photo: Ginetta

Siden da har Ginetta mærket været aktiv i LMP2 i nogle år, og i 2015 var de første mærke til at præsentere en LMP3 bil. Det projekt blev mere eller mindre droppet efter sæsonen, mens de også indgav en ansøgning til de nye LMP2 biler. Denne kontrakt fik de dog ikke, men har så nu i stedet valgt at fokusere på LMP1.

Motoren bliver med stor sandsynlighed en MECACROME, men der bliver stadig forhandlet mellem de 2 mærker.

Bilen bliver bl.a. designet af Adrian Reynard, som bl.a. stod bag Reynard LMP og Indycar biler, og Paolo Catone, som var med til at designe Peugeot 908 Le Mans raceren. Derudover har Ginetta ansat en endnu unavngiven person, som har været involveret i et LMP1-H projekt. Men hans navn vil de endnu ikke løfte sløret for.

Testen af den nye bil starter efter denne års Le Mans.

Relaterede nyheder