28 biler klar til FIA WEC – 60 til Le Mans

Der bliver masser af biler på startgridden i både FIA WEC og Le Mans i 2017.

28 biler er klar til FIA World Endurance Championship, hvilket er en lille tilbagegang i forhold til 2016, mens gridden bliver helt fyldt til 24 timers løbet i Le Mans.

Vi kommer med detaljerne omkring de enkelte hold og deres kørersammensætninger i seperate artikler.

Porsche, Toyota og Bykolles skal kæmpe i LMP1, hvor Porsche og Toyota kommer med 2 WEC biler og Bykolles med 1. Dog stiller Toyota op med en 3. bil på Spa samt Le Mans.

I LMP2 bliver WEC sæsonen udelukkende kørt med ORECA chassis’er, hvor der er 10 til den fulde WEC sæson, og hele 25 styk til 24 timers klassikeren. Manor kommer med 2 biler igen, ligesom Rebellion Racing, med Danske David Heinemeier Hansson i en bil, TDS Racing, Signatech og Jackie Chan DC Racing også gør. Til Le Mans kommer Graff teamet også med 2 biler, som ellers gør sig i ELMS klassen. Derudover er der en helt masse enkeltbils hold fra ELMS, AsLMS, IMSA (til Le Mans) samt WEC serierne.

Le Mans 2016
Photo: Gabi Tomescu – AdrenalMedia.com

I GTE Pro har vi en fast grundstamme på 8 biler med 2 biler fra de forsvarende FIA WEC mestre Aston Martin Racing, hvor Nicki Thiim og Marco Sørensen vil forsvare mesterskabet, 2 fra AF Corse, 2 fra Ford Chip Ganassi Racing Team UK samt 2 fra Porsche GT team, hvor Michael Christensen skal køre i bil nummer 92. Til Le Mans kommer Ford Chip Ganassi Team USA på besøg med 2 biler, ligesom Corvette også har de 2 sædvanlige biler med, hvor Jan Magnussen er chauffør på den ene. Dertil kommer Risi Competizione med deres Ferrari 488 GTE. I alt 13 GTE Pro biler på Le Mans.

I GTE Am har vi 5 biler som følger hele WEC sæsonen, mens hele 11 ekstra biler kommer på Le Mans. Et nyt Schweizisk hold i form af Spirit of Race stiller op med en Ferrari 488 GTE. Clearwater Racing, AsLMS GTE mestre fra 2016/17 sæsonen kommer ligeledes med en bil fra det italienske mærke. Dempsey-Proton Racing har en enkelt Porsche mens Gulf Racing bringer bilerne fra Stuttgart op på 2. Til sidst har vi Aston Martin Racing med en bil. Til Le Mans kommer Larbre Competition med en Corvette, mens Spirit of Race og Clearwater Racing dobler op. Scuderia Corsa kommer med 2 biler, hvoraf 2016 IMSA mester Christina Nielsen bliver chauffør på den ene af dem. DH Racing fra Hong Kong kommer med en Ferrari 488 GTE mens JMW Motorsport kommer med den lidt ældre 458 Italia. Proton Competition kommer med 2 Porsche racere mens Beechdean Racing og TF Sport tager en Aston Martin med hver, som resten af sæsonen deltager i ELMS.

Der er 2 biler på reservelisten – RLR M Sport med en Ligier LMP2 bil, og Mentos-Proton Racing med en Porsche 911 RSR GTE-Am bil.

Den komplette FIA WEC liste kan læses her

Den komplette Le Mans liste kan læses her

Relaterede nyheder