Robert Kubica ny kører for ByKOLLES Racing Team

Det var en overraskelse for mange, da Robert Kubica blev annonceret som ny kører for ByKOLLES Racing Team i dag.

Den tidligere Polske Formel 1 kører var godt nok ude at teste bilen efter sæsonen i Bahrain, men langt de fleste regnede med at det blot var en “vennetjeneste” fra Kubica’s gode ven Colin Kolles. Men nu er det altså blevet officielt at han skal køre FIA WEC sæsonen for det Tyske team.

I samme åndedrag blev det også meddelt at Oliver James Webb fortsætter hos teamet, som han også kørte for i 2016 sæsonen.

Den 3. mand i teamet er endnu ikke annonceret, men i 2016 var Simon Trummer, James Rossiter og Pierre Kaffer inde over teamet. Tidligere har vi også set Vitantonio Liuzzi inde omkring teamet, men det står altså stadig åbent for 2017.

ByKOLLES Racing Team 2016
Photo: JJ Media

Robert Kubica var uheldig at komme ud for en alvorlig ulykke i en rallybil i 2011, og måtte derved opgive sine Formel 1 drømme. Siden da har han kørt flere rallyløb, og var sidste år ude at køre løb i 24H Series, ligesom han deltog i 24 timers løbet i Dubai tidligere på året. Så den 32 årige Polak er blevet bidt af langdistancebacillen, og går nu efter Le Mans.

Teamet deltager i LMP1 klassen som det eneste private hold i 2017, så sejre kan man vist næsten godt afskrive på forhånd med 4 fabriksbiler, som burde være langt foran ByKOLLES teamet. Men med blot 4 fabriksbiler er der muligheder for generelle podiepladser. Så det må helt klart været målet for det lille privatteam.

Relaterede nyheder