Toyota med op til 3 biler i 2017

Toyota Gazoo Racing har offentliggjort deres FIA WEC program i dag.

Ca 12 timer før ACO holdt pressekonference omkring de deltagende biler i årets WEC og Le Mans løb, meddelte den Japanske konstruktør at deres 2017 program kommer til at bestå af en masse kendte ansigter. Dog er der blevet plads til en enkelt udskiftning.

Mike Conway, Kamui Kobayashi og nytilkomne Jose Maria Lopez skal køres i Toyota Gazoo Racing TS050 med nummer 7 på siden, mens Sebastien Buemi, Anthony Davidson og Kazuki Nakajima skal køre i bil nummer 8. Stephane Sarrazin skal køre i bil nummer 9 ved 6 timers løbet på Spa samt til 24 timers løbet på Le Mans. Det er endnu ikke offentliggjort hvilke 2 kørere at der skal styre bilen sammen med ham, men der er næsten garanti for endnu en Japaner som en af kørerne.

Toyota Gazoo Racing 2016

Dermed satser Toyota på endelig at hente en Le Mans til solens rige, efter at kun Mazda har vundet en sejr i det prestigefulde løb. Toyota var ellers snublende tæt på i 2016, men 5 minutter inden løbens slutning blev Kazuki Nakajima ramt af tekniske problemer mens han lå til en ellers sikker sejr. Det var billeder som gik verden rundt, da bilen gik i stå lige ved målstregen, inden at det lykkedes ham at genstarte bilen og køre den sidste omgang. Dog ikke hurtig nok til at blive officielt klassificeret i løbet.

Det står endnu åbent med hensyn til hvad Toyota Gazoo Racing vil gøre med Sebastien Buemi og Jose Maria Lopez, da de samtidig kører Formel E mesterskabet, som har et datosammenfald ved 6 timers løbet på Nürburgring. Det hele afhænger nok lidt af hvordan at de 2 kørere ligger i de respektive mesterskaber, og i hvert fald, sidder de jo i hver deres WEC bil, så det kan lade sig gøre at køre løbene med blot 2 kørere. Men så er de ude af mesterskabskampen.