Prodrive bygger Renault Megane til WorldRX

Prodrive skal i gang med at bygge en helt ny FIA World Rallycross Championship bil.

Den store Engelske racerbils konstruktør har indgået en aftale med Guerlain Chicherit om at bygge en Supercar basseret på en Renault Megane IV.

Den rigtige bil vil blive præsenteret i forbindelse med den Franske afdeling af WorldRX på Loheac den 1. september 2017. Bilen skal gennemtestes gennem efteråret 2017, inden at den vil blive indsat i de rigtige events fra 2018.

Den får en specialbygget 2 liters turboladet motor, som også bliver bygget af Prodrive.

Renault Megane RX by Prodrive
Graphic: Prodrive

Guerlain Chicherit er tidligere skiløber, men har været interesseret i motorsport i mange år. Han har deltaget i Dakar Rally samt vundet FIA Cross Country Rally World Cup. Han har flere starter i WorldRX i 2015 og 2016, hvor han har vist gode takter.

Chicherit skal køre udvalgte weekender i 2017 i en anden bil, for at holde sig varm i FIA World Rallycross Championship. Han har tidligere deltaget i udvalgte afdelinger i bl.a. en Mini Countryman i Rallycross trim.

Prodrive er også kendt som kontruktør af Subaru’s World Rally Championship biler, hvor de fik kørt flere VM titler i hus, samt det nuværende Aston Martin Racing program i FIA World Endurance Championship. Prodrive har også flirtet med Formel 1, hvor de har hjulpet til hos BAR Honda teamet i 2001-2004. Sidenhen har deres navn været nævnt omkring Formel 1, men de har endnu ikke fået deres eget navn på en bil, men leverer dog teknik til andre teams.

Relaterede nyheder