Renault e.dams udbygger føring

Efter Sébastien Buemi vandt Buenos Aires ePrix og holdkammerat Nico Prost sluttede fier, har de i alt snuppet 12 ud af 24 mulige ePrix sejre siden serien startede, en 50% succes rate.

Løbsdagen startede med truslen om det første regnvejrsløb i ePrix’s historie, men skyerne forsvandt og dagen ændrede sig til en varm eftermiddag, hvilket fik teamets ingeniører til at fokusere på batterierne og strømforbruget.

Schweiziske Buemi startede fra P3 og hans franske holdkammerat fra P6. Buemi holdt positionen ved starten, mens Prost mistede en placering. Hurtigt begyndte begge kørere dog at arbejde sig frem i feltet. Buemi tog føringen af løbet allerede inden at han havde et problemfrit pitstop, mens Prost var nået op til 3. pladsen ved samme bilskifte. Buemi kunne forsvare sin position hele vejen til slut, og dermed tage 3. sejr i træk, mens Prost måtte afgive pladesen til di Grassi, og herefter sluttede 4’er.

“Jeg jagtede bilerne foran og lavede nogle stærke overhalinger. Jeg var glad for hastigheden i den første bil og overhalede Lucas. Min anden bil føltes ikke helt så stærk, og han kunne langsomt hente mig igen, ” sagen den 35 årige og tilføjede, “Jeg manglede lidt i kvalifikationen, så vi skal kigge nærmere på opsætningen af bilen, hvilket tidligere at været et stærkt punkt for mig. Hvis jeg kan finde en smule mere fart i kvalifikationen vil jeg være tilfreds; det er målet for Mexico.”

Sébastien Buemi tog hans 3. sejr i træk i den 3. Formel E sæson.
Photo: FIA Formula E

Forsvarende mester Buemi viste også hans taktiske evner. “Jeg tror at jeg havde en bedre start en Jean-Eric, men jeg prøvede ikke på at angibe ham i første sving. Jeg blev bagved ham i P2 i nogle omgange, for at se hvad vores indbydes fart var. Da jeg så at jeg var lidt hurtigere end ham, tog jeg chancen. Som kører er jeg meget tilfreds fordi at jeg ikke lavede nogle fejl. Selvfølgelig, pointet fra Pole Position mangler, men alt i alt er jeg mere end glad for resultatet.”

Renault e.dams forlader Argentina med 111 point i Teammesterskabet, foran ABT Schaeffler Audi Sport på 60 point og Mahindra Racing med 37. Buemi har 75 point i Kørermesterskabet med nærmeste rival, di Grassi, på 46. Prost ligger 3’er med 36 point.

 

Original artikel oversat af Jens Jensen

Relaterede nyheder