Stærk dag på Sydamerikansk jord for NextEV NIO Formel E holdet

Nelson Piquet Jr og Oliver Turvey sluttede begge i pointene for NextEV NIO Formel E teamet ved at slutte henholdsvis 5’er og 9’er.

Begge kørere havde en stærk kvalifikation, hvor de kom igennem til Super Pole for at kæmpe med om top fem positionerne. Piquet Jr satte 5. hurtigste tid, mens Turvey kørte en tid der rakte til 4. pladsen. Piquet Jr lavede en solid start på det 37 omgangs lange Buenos Aires ePrix, hvor han forsvarede 5. position indtil femte omgang, hvor han faldt ned som sekser efter Nicolas Post. Efter pitstoppet, var Brasilianeren oppe som femmer, og fastholdt god fart gennem anden halvdel af løbet og samlede 10 point sammen til teamet ved løbets afslutning.

“Vores mål denne weekend var at have et løb uden problemer. Vi kunne kæmpe med de andre og det er i sådanne tilfælde at du skal vurdere hvor meget at det kan gå at kæmpe kontra at spare på energien, så jeg kontrollerede løbet så godt at jeg kunne. Generelt var det et tilfredsstillende løb og vi kan tage det positive med at vi ikke er langt bag kørerne allerforrest, hvilket er godt. Vi har arbejdet hårdt i de sidste få måneder og man kan se at vi laver fremskridt,” forklarede Piquet Jr.

Nelson Piquet Jr og Oliver Turvey havde et stærkt Buenos Aires ePrix og scorede point begge to til teamet. Photo: Zak Mauger/ NextEV NIO

Turvey forsvarede placeringen på 1. omgang og overhalede Lucas di Grassi på løbets 6. omgang, for at rykke op til tredje pladsen. Englænderen foretog hans obligatoriske pitstop på 19. omgang, og kunne genoptage løbet på 6. position. Nogle temperaturproblemer med bilen sænkede bilens performance resten af løbet; på 32. omgang faldt han ned som 8’er. Ydermere overhalede Daniel Abt Turvey på næstsidste omgang, hvilket sendte den 29 årige kører ned på 9. pladsen og derved 2 point.

“Jeg fik en god start og det føltes godt i starten. Da vi lavede pitstoppet føltes det godt, men da jeg kom ud igen, havde jeg tabt 3 positioner, så det skal vi have undersøgt med hvordan at det kunne ske. Vi havde problemer i anden halvdel af løbet med temperatur problemer i den fugtige varme. Vi skal tage det positive med fra weekenden; at have en bil som kan kæmpe med om Pole, og det at køre som 3’er i første halvdel af løbet, var et rigtigt godt sted at være, ” sagde Turvey.

Resultatet for NextEV NIO gav teamet 12 mesterskabspoint, hvilket sendte dem op til 4. pladsen i holdmesterskabet, hvor de hoppede fordi MS Amlin Andretti og DS Virgin Racing. Teamchef Gerry Hughes at blikket rettet mod de næste løb og tilføjede: “Vi skal huske at dette er blot vores 3. løb sammen som team, og vi vil fortsætte med at fokusere fremad og videreudvikle os i de kommende løb.”

 

Original artikel oversat af Jens Jensen

Relaterede nyheder