Pier Guidi erstatter Bruni hos Ferrari

Alessandro Pier Guidi erstatter Gianmaria Bruni hos AF Corse i FIA World Endurance Championship.

Den 33 årige Pier Guidi bliver ny mand i #51 istedet for 35 årige Bruni, som er røget uklar med Ferrari. Bruni har ellers været hos Ferrari siden 2007, hvor han bl.a. har deltaget i FIA GT Championship, ALMS, Le Mans Series, og de seneste mange år, primært FIA WEC. Der har dog været knas mellem parterne gennem længere tid, og Bruni har været rygtet til Porsche, som endnu ikke har bekræftet rygterne. Dog frigiver Ferrari ham først ved udgangen af Juni måned, så FIA WEC mesterskabet er kørt for Bruni i 2017.

AF Corse Ferrari 488 GTE 2016
Photo: JJ Media

Pier Guidi er ikke nogen ny mand i en Ferrari. Han har allerede kørt over 200 løb i de Italienske biler, men det er først nu at han har fået en egentlig fabrikskontrakt. Han kommer til at dele bil med James Calado i #51 mens Davide Rigon og Sam Bird fortsætter i #71.

Pier Guidi har som nævnt kørt et hav af Ferrari’er i bl.a. Spansk GT, Italiensk GT, Blancpain Endurance Series, ELMS, IMSA samt stort set alle andre langdistanceløb verden rundt, hvor der har været brug for en hurtig chauffør til en Ferrari GT3 bil. Før det kørte han bl.a. Maserati i FIA GT Championship og har også flirtet med formelbiler i både F3000 og A1GP.

FIA WEC serien starter 1.-2. april på Monza banen, hvor Prologen køres før den 1. afdeling af årets mesterskab køres 14 dage senere på Silverstone.

Relaterede nyheder