Pommer/Kaffer til Audi, Friedrich/de Leener til Porsche

Kørersammensætningerne i dette års ADAC GT Masters falder ligeså stille på plads.

Markus Pommer og Pierre Kaffer skal i 2017 køre for Aust Motorsport i deres Audi R8 LMS. Pommer kørte også et par løb for Aust Motorsport i 2016, og dette samarbejde fortsætter i 2017. Den 26 årige Tyske Formel 3 mester fra 2014 skal have det noget mere erfarende Pierre Kaffer med i bilen.

40 årige Kaffer, som selv sluttede 3’er i Tysk Formel 3 i År 2000, har kørt et utal af formel og GT og sportsvognsløb. Han er et meget kendt ansigt hos Audi, hvor han i 2004 kørte R8 LMP1 versionen for Team Veloqx i Le Mans serien samt ved 24 timers løbet på Le Mans, inden at han havde et par sæsoner i DTM. I 2009 vandt han 24 timers løbet på Nürburgring, samtidig med at han også vandt 24 timers løbet på Le Mans i GT2 klassen i en Ferrari. Samarbejdet med både Audi og Ferrari fortsatte på hver sin side af Atlanten, inden at han havde nogle sæsoner i FIA WEC i både LMP2 og LMP1 – dog stadig som et velkendt ansigt hos Audi, når de skulle bruge en hurtig kører til nogle GT3 langdistanceløb på bl.a. Nürburgring samt Spa Francorchamps.

Markus Pommer, Xavier Maassen – Aust Motorsport, ADAC GT Masters 2016
Photo: JJ Media

Dermed kan Aust Motorsport godt have sikret sig et godt mix af ungt blod og stor erfaring, og kan blive rigtig giftige i ADAC GT Masters 2017.

Christopher Friedrich og Adrien de Leener skal sidde i den anden KÜS Team75 Bernhard Porsche 911 GT3 Cup racer, som det Tyske team indsætter. Mathieu Jaminet og Michael Ammermüller blev allerede annonceret for teamet for flere uger siden, og nu har teamejer Timo Bernhard samt teamchef Klaus Graf fundet disse 2 unge kørere til den anden bil.

Friedrich er 22 år gammel og har en baggrund i gokartsporten. Efter 2 sæsoner i DMV-GTC serien i en Porsche 911 GT3, hvor han sluttede henholdsvis 3’er og 2’er, har han nu fået det store skulderklap at blive valgt at 2 så erfarende herrer i motorsport, til at skulle køre netop deres racerbil.

Kevin Estre, David Jahn – KÜS Team75 Bernhard, ADAC GT Masters
Photo: JJ Media

Belgiske de Leener har stor erfaring fra GT ræs på trods af hans blot 27 år. Han har kørt Trofeo Maserati gennem flere sæsoner, inden at han i 2014 hoppede over i en Ferrari 458 Italia GT3. Det har så været det primære våben siden for de Leener i både Blancpain Endurance Series og Michelin GT3 Le Mans Cup, men har dog også kørt en Audi R8 LMS i Blancpain Endurance Series i 2016- Nu bliver det så en Porsche 911 GT3 Cup racer at han skal lære at tæmme.

ADAC GT Masters sæsonen starter sidste weekend i april på Oschersleben.

Relaterede nyheder