Jackie Chan DC Racing annoncerer kørerlineup

Jackie Chan DC Racing har nu offentliggjort deres kørerlineup til FIA WEC 2017 sæsonen.

Teamet stiller op med to ORECA 07 – Gibson LMP2 racere hvor teamejer David Cheng kommer til at køre bil nummer 37 sammen med Tristan Gommendy og Alex Brundle. Bil nummer 38 vil blive kørt af Ho-Pin Tung samt Thomas Laurent og Oliver Jarvis.

Derved må det siges at være meget tæt på den bedste kombination af Platin/Guld kørere som David Cheng samt filmstjernen Jackie Chan har fået sat sammen. Cheng var en del af Baxi DC Racing teamet i 2016, som blev drevet af Signatech Alpine teamet. I 2017 bliver det JOTA Sport som skal stå for de 2 biler.

Jackie Chan var allerede inde over teamet sidste år, men det er først i år at hans navn indgår i teamets navn.

Alex Brundle, G-Drive Racing 2016
Photo: JJ Media

Thomas Laurent er en ung Franskmand på blot 18 år, men han har allerede masser af sportsvogns erfaring på kontoen. I 2015 startede han sammen med DC Racing i Asian Le Mans Series, hvor han var med til at køre en 2. plads hjem i LMP3 mesterskabet. I 2016 kørte han en hel sæson i ELMS for M.Racing-YMR teamet, inden at han har kørt AsLMS igen for Jackie Chan DC Racing henover vinteren – dog denne gang i LMP2. Han har status af en sølvkører grundet hans unge alder, men jeg tror godt at vi kan regne med at han ikke er sølvkører mere efter denne sæson, når han for alvor har vist hans fart i FIA WEC serien.

Tristan Gommendy har stor erfaring indenfor sportsvognsløb. Han var med på Le Mans for første gang i 2003, da han kørte for Racing For Holland. Siden da er det blevet til yderligere 6 starter i den Franske klassiker. Senest har han været en del af TDS Racing teamet i ELMS.

Ho-Pin Tung er af Kinesisk-Hollandsk afstamning og har kørt stort set alt med 4 hjul på. Han har kørt formel biler som bl.a. Formel 3, A1GP, GP2, Superleague Formula samt mange andre biler. De seneste år har han fokuseret mere på sportsvognsløb, hvor han bl.a. har deltaget i Asian Le Mans Series og indtil videre 4 Le Mans løb. Han har været medkører med David Cheng de seneste 3 sæsoner, så makkerparret kender efterhånden hinanden rigtig godt.

Alex Brundle, søn af den tidligere Formel 1 kører Martin Brundle, har efterhånden skabt sig selv et rigtig godt navn i sportsvogns verdenen. Han ser ud og taler præcis ligesom hans far, men når han er bag rattet, beviser han at han ikke kun kører der på grund af efternavnet, men fordi at han virkelig kan køre bil. Uanset hvilket team at han kører for, så hopper han i bilen, og giver resten af feltet røvfuld hver gang. I 2016 ved FIA WEC løbet på Shanghai startede G-Drive teamet (som for øvrigt også var drevet af JOTA Sport i 2016) allerbagerst i feltet, men i løbet af hans stint i bilen, havde han kørt bilen til føring i LMP2 klassen! 2017 sæsonen bliver hans første hele sæson i FIA WEC siden 2013, hvor han for øvrigt kørte sammen med Danske David Heinemeier Hansson.

Oliver Jarvis, Audi Sport 2016
Photo: JJ Media

Oliver Jarvis var indtil for få måneder siden fabrikskører hos Audi Sport, men da de lukkede LMP1 programmet, og Jarvis’ kontrakt samtidig udløb, måtte han desværre forlade teamet. Bentley var dog ikke sene til at skrive kontrakt med ham til deres GT3 program, så han får et travlt 2017 med dobbeltprogram i både FIA WEC for Jackie Chan DC Racing samt Bentley i Blancpain Endurance serien. Jarvis har vist sig som en utrolig hurtig og stabil kører, allerede da han startede hans første Le Mans i 2010 sammen med Christijan Albers og Danske Christian Bakkerud. I 2011 var han ikke på Le Mans, men har sidenhen kørt hvert år – først i 3./4. bilen for Audi Sport og sidenhen som “afløser” for Tom Kristensen, sammen med Loic Duval og Lucas di Grassi som fast mand i FIA WEC.

I næste uge skal teamet i gang med at teste, inden at den officielle FIA WEC prolog køres 1. – 2. april på Monza i Italien.

Relaterede nyheder