Fransk sejr ved VLN1

Det blev til fransk sejr ved VLN1 løbet på Nürburgring i dag.

Porsche trioen Romain Dumas, Fred Makowiecki og Patrick Pilet for Manthey Racing #911 tog både Pole Position samt løbssejren ved årets første 4 timers løbet på den berømte Nordschleife.

Det var dog ikke helt så nemt som det så ud til for trioen. De fik dog hård kamp af mærkekollegaerne fra Falken Motorsports #4 med Martin Ragginger, Jörg Bergmeister og Laurens Vanthoor bag rattet. De lå i føring indtil 9 minutter før mål, hvor Vanthoor fejlvurderede en overhaling af en langsommere konkurrent, og bankede bilen i autoværnet, efter en tur henover græsset.

Dermed kunne Dumas, Makowiecki og Pilet hive sejren hjem, efter også at have duelleret med Bentley Team Abt #38 og Audi Sport Team Land #28 gennem en stor del af løbet.

Manthey Racing #911

Løbet blev kørt i strålende solskin, hvilket er lidt atypisk for netop det område af Tyskland på denne årstid. Men det gjorde kun at kørerne havde de bedst mulige forhold at køre under.

Mercedes havde en skidt dag på kontoret, hvor de blot sluttede 7’er efter en hel flot Audi’er. Det gik do endnu dårligere for Nissan og BMW, som sluttede næsten 5 minutter fra vinderne. Men der bliver ofte leget meget med omgangstiderne før N24 løbet, så måske var det noget af det som vi så i dag fra alle andre end Porsche, Audi og Bentley.

Nicolaj Møller Madsen kørte løbet for Phoenix Racing #5 i en Audi R8 LMS sammen med Frank Stippler og Dennis Busch. Trioen var gennem hele løbet med i toppen af feltet, og sluttede løbet på en flot, generel 6. plads.

Kasper H. Jensen deltog for Walkenhort Motorsport i en BMW M235i i den såkaldte BMW M235i Racing Cup. Et løb med bremseproblemer betød at Jensen og hans kollegaer Florian Weber og Stefan Kruse sluttede på en 14. plads i klassen, hvilket var ca. midt i klassen, 2 omgange fra den vindende i klassen.

Næste løb i VLN serien køres 8. april, hvilket er sidste chance for at prøve materiellet af inden det store 24 timers løb på banen i slutningen af maj.