Panasonic Jaguar Racing duoen klar til 40 betjeninger pr omgang

Placeret midt i hovedstaden er den 2,09 km lange Autódromo Hermanos Rodríguez bane med 18 sving, en af de historiske Grand Prix baner, med lange svingkombinationer mellem hurtige chikaner, der kun giver kørerne få muligheder til at slappe af mellem svingene.

“Banen giver en ekstra udfordring for hele teamet, da løbet køres i de høje luftlag. Det har ikke nogen indflydelse på Jaguar I-TYPE men det gør altid hårdere fysisk for teamet,” forklarede teamchef James Barclay.

Han er sikker på at “det hårdeste arbejde bliver i cockpittet. Vi regner med at pedalerne, gearskift, justeringer på rattet og kommunikation med ingeniørerne, vil kræve op til 40 forskellige betjeninger af bilen hver omgang, på en meget kort bane.”

Sving 8 til 12 udgår en berømt del af banen – amfiteatret, hvor der er gode muligheder for overhalinger, som kan ses af op til 28.000 tilskuere på sæderne derinde. “Banen har været sjov at køre i simulatoren, men der er intet som at komme ud på banen i virkeligheden. Modsat mange af de andre kørere, har jeg aldrig kørt løb her før,” pointerede Mitch Evans.

For hvert ePrix før den 22 årige et tættere samarbejde med ingenniørere og mekanikere: “For hvert løb bliver det hele lettere og mere strømlignet. Jeg nyder virkelig stemningen i garagen. Vi udvikler os om planlagt.”

Adam Caroll, Panasonic Jaguar Racing
Photo: Formula E

Modsat Evans er holdkammerat Adam Carroll, en erfaring Mexico kører. “Jeg kørte første gang i Mexico for 10 år siden, da jeg var Rookie i A1GP, og det var specielt at være løbsvinder her. Jeg kørte på det fulde banelayout sidste år i WEC. Jeg ser frem til en ny udfordring med denne kortere Formel E bane, som kun giver få muligheder for at slappe af mellem svingene. Det bliver et intenst løb, og jeg kan ikke vente på at komme i gang,” sagde Carroll.

For den 34 årige findes der stort set ikke noget sammenligneligt med hensyn til at køre løb på Autódromo Hermanos Rodríguez. “Når du kører ind i stadion sektionen, fyldt med hujende fans, med adrenalinet pumpende og side om side med nogle af de bedre kørere i verden – der findes ikke noget lignende,” konkluderede Carroll.

Original artikel oversat af Jens Jensen

Relaterede nyheder