FIA WEC Prolog – LMP2

I forgangene weekend havde FIA World Endurance Championship kaldt til fælles testdag på Monza forud for sæsonen. Der var mødepligt for alle hold, som skal deltage i hele FIA WEC 2017 sæsonen, så der var masser at se på for tilskuerne, som kunne glæde sig over gratis adgang til banen samt paddock området.

Vi har delt vores rapporter omkring weekenden op i 4 rapporter, som hver for sig handler om de forskellige klasser.

Denne gang skriver vi om LMP2.

TDS Racing
Photo: JJ Media

10 biler er tilmeldt LMP2 klassen i år, som kommer til at være noget anderledes end hvad vi hidtil har kendt den som. Alle biler er nu lukkede biler med cockpit grundet sikkerhed, og samtidig er chassis udvalget begrænset til 4 forskellige konstruktører. Alle skal køre på Dunlop dæk og alle biler skal have en Gibson motor.

Jackie Chan DC Racing
Photo: JJ Media

I FIA WEC er udvalget af biler så yderligere blevet strømlignet – ufrivilligt. Alle 10 biler i 2017 er nemlig ORECA 07 chassis’er, selvom Signatech Alpine har fået lov til at kalde deres for en Alpine A470.

Til testen på Monza var 9 biler mødt op, da Manor havde ladet det ene af deres chassis’er blive hjemme, og i stedet samlede kørerne i en bil.

G-Drive Racing
Photo: JJ Media

Lørdag morgen var Vaillante Rebellion som fik den bedste start, med nummer 31 foran nummer 13, med David Heinemeier Hansson bag rattet. Rebellion teamet har allerede kørt mange kilometer med bilerne, da de har deltaget i både 24 timers løbet på Daytona samt 12 timers løbet på Sebring + alt det som de har testet forud for sæsonen. Så det var ikke helt overraskende at de var de hurtigst fra starten.

Til eftermiddagens kørsel valgte teamet dog at fokusere på andre setup muligheder, og derfor var Signatech Alpine #36 hurtigst foran CEFC Manor TRS Racing #24. De første 7 biler i klassen var adskilt af mindre end et halvt sekund – men det er jo også præcis samme bil, så det hele kommer an på bilens opsætning og kørernes formåen.

CEFC Manor TRS Racing
Photo: JJ Media

Lørdag aften blev der afviklet en træning som delvis foregik i mørke. Det kombineret med regnbyger gjorde at mange af holdene valgte at blive i pitten og spare på materiellet til dagen efter. Derfor var det lidt uden værdi at Vaillante Rebellion #13 var hurtigst foran Signatech Alpine #36 og #35.

Søndag morgen startede banen med at være fugtig, hvilket skulle vise sig at være en udfordring for mange af kørerne, som måtte ty til smutveje gennem chikanerne, for at holde bilen på asfalten. For første gang i weekenden så vi TDS Racing #28 øverst på resultatlisten mens G-Drive Racing var næsthurtigst.

Signatech Alpine
Photo: JJ Media

Søndag eftermiddag var sidste kørsel for de 9 biler i denne omgang, og her sluttede Jackie Chan DC Racing #38 øverst i tabellen foran Signatech Alpine #35.

Ellers var der ikke det helt store at berette om på nær nogle få tekniske småproblemer, som der altid kan opstå med racerbiler.

Vaillante Rebellion
Photo: JJ Media

Tager vi et kig på tophastigheder, så var Signatech Alpine #36 hurtigste LMP2 bil med 314 km/t, med G-Drive Racing #26 og Signatech Alpine #35 som begge nåede 309,5 km/t. På trods af at alle bilerne er helt ens, var der 11,5 km/t til forskel mellem hurtigste #36 og den langsommste Jackie Chan DC Racing #38.

Næste gang at vi ser bilerne på banen er om halvanden uge på Silverstone.

Relaterede nyheder