MS Amlin Andretti levede ikke op til deres forventninger

Med en drive-through straf til Robin Frijns for ikke at overholde minimum pitstop tiden, og António Félix da Costa der udgik pga tekniske problemer, var det en skuffende dag for MS Amlin Andretti i Mexico.

Efter at have kørt en solid hurtig omgang, kvalificerede Félix da Costa sig på 8. pladsen mens holdkammerat Frijns lavede nogle småfejl og kvalificerede sig 17’er. Til deres held var der nogle andre kørere som fik straffe efter kvalifikationen, hvilket sendte Hollændeden op til P17 og Portugiseren til P6.

Da løbet startede, blev Félix da Costa fanget i trafikken på første omgang, og måtte undvige ud i afkørselsområdet, hvor han tabte 7 placeringer. Han kæmpede hårdt og kom tilbage til P6, inden at mekaniske problemer gjorde at den 25 årige kører måtte udgå.

MS Amlin Andretti kørerne Robin Frijns (venstre) og António Félix da Costa havde en weekend til glemmebogen i Mexico City Photo: MS Amlin Andretti

“Vi havde en meget bedre weekend, set ud fra omgangstider, end i Buenos Aires. Det hjemmearbejde vi havde lavet hjalp rigtig meget, og vi var meget mere forberedt her, hvilket betyder at vi lærer fra vores fejl, og det er hvad der er nødvendigt for at kæmpe os fremad. Efter pitstoppet så det ud til at vi var på vej mod et top 5 resultat og jeg er ikke sikker på hvad der skete, men vi havde en mekanisk defekt og jeg blev nød til at komme ind,” forklarede Félix da Costa.

Frijns havde kørt sig op til P5 inden han måtte udføre en drive-through straf for ikke at have holdt længe nok i pitten ved det obligatoriske pitstop. Han kunne genvinde nogle placeringer men sluttede lige uden for pointene på P11. “Jeg følte at jeg var hurtigere end bilerne foran mig, men det er svært at overhale på start/mål langsiden. Uden straffen kunne vi have sluttet P4 eller P5, så det var helt klart en skuffelse,” opsummerede Frijns.

Vice-Teamchef Roger Griffiths konkluderede: “Vi er generelt set skuffede over resultatet her i Mexico. Vi havde en miskommunikation omkring minimum pitstop tiden: vi gjorde det vi var sikre på, var det rigtige, men åbentlyst var det forkert. Vi er meget skuffede på både Robins og Antonios vegne, der begge kørte et flot løb. Vi har gjort nogle fremskridt set fra et operationelt perspektiv for racerteamet, og vi må både acceptere de positive og negative sider. Vi ser frem til at udnytte det i Monaco om nogle uger.”

Original artikel oversat af Jens Jensen

Relaterede nyheder