Uheldigt løb for NextEV NIO på Autodromo Hermanos Rodriguez

På trods af uheldige omstændigheder forlod NextEV NIO Formula E Team Mexico med 5 mesterskabspoint: Oliver Turvey scorede 3 point for Pole Position og Nelson Piquet Jr kørte yderligere 2 point på kontoen med en 9. plads i løbet.

Loïc Duval (Faraday Future Dragon Racing) kørte bilen i muren på sin ud-omgang, hvilket gav et rødt flag på Piquet Jr’s kvalifikations gruppe. “I bund og grund lavede jeg en fejl i kvalifikationen, og teamet lavede en fejl i løbet, så det var ikke nogen godt dag. Vi mistede vores opvarmnings omgang og måtte starte vores kvalifikationsomgang direkte. Jeg pressede lidt for hårdt på og fik ikke kørt nogen god omgang,” sagde Brasilianeren.

Efter at han undgik alle uheldene omkring, havde Piquet Jr avanceret til 15’er på løbets 17. omgang. Et problem i pitten forsinkede udkørslen, hvilket gjorde at den 31 årige kører kom tilbage på banen som 18’er. Piquet Jr sikrede sig en point placering på 38. omgang, med en 9. plads, da Jérôme D’Ambrosio (Faraday Future Dragon Racing) løb tør for strøm.

Efter en uheldig kvalifikation, kunne Nelson Piquet Jr få en P16 ændret til niendepladsen i løbet, med to point til følge Photo: Zak Mauger/LAT/Formula E

Holdkammeraten Oliver Turvey, der fejrede sin 30 års fødselsdag på løbsdagen i Mexico, blev forfremmet til Pole efter Daniel Abt (ABT Schaeffler Audi Sport) fik en straf, som sendte Tyskeren bagerst på gridden. “Det var fedt at få Pole Position, min første i Formel E, og at få nogle point på kontoen før løbet startede,” udtalte Turvey, som første løbet indtil 13. omgang.

Et teknisk problem gjorde, at Englænderen stoppede ude på banen. “Da jeg kørte ud af sidste chikane, gik bilen ud og gik i neutral. Jeg prøvede at nulstille bilen, men det virkede ikke og var så afslutningen på mit løb. Vi må undersøge præcis hvad der skete,” forklarede den 30 årige kører.

I fremtiden håber NextEV NIO teamet at kunne konvertere de gode kvalifikationer til gode løbsresultater. Teamchef Gérry Hughes pointede: “Det er åbentlyst frustrerende, at vi har vist så god fart, men vi skal udnytte vores muligheder bedst muligt. Nu fokuserer vi på den Europæiske del af sæsonen, hvor vi vil gå efter at forbedre vores løbsresultater.”

Relaterede nyheder