Asfalt racerkørere dominerede World RX åbningsweekend

Det blev asfalt racerkørernes dag da første afdeling af FIA World Rallycross Championship blev kørt på Spanske Circuit De Catalunya.

Den forsvarende Verdensmester Mattias Ekström slog alle konkurrenterne i finalen, men det var ikke uden modstand fra hans tidligere DTM holdkammerat Timo Scheider. Podiet blev fuldendt af endnu en kører som flirter med asfaltbanesporten, i form af en halv DTC sæson i Danmark i 2016, Andreas Bakkerud.

Scheider var weekendens topscorer indtil semifinalen, så den tidligere Audi Sport DTM kører fik frustrationen af en fyreseddel fra Audi forvandlet til masser af fart i hans Ford Focus RXS, efter at han sluttede på en 4. plads i 2016 sæsonens sidste afdeling.

Barcelona final
Photo: Fiaworldrallycross.com

Den dobbelte World RX mester Petter Solberg sluttede på 4. pladsen i hans første løb i det nye PSRX Volkswagen Sweden team og scorede en masser gode point til mesterskabet. Holdkammerat Johan Kristoffersson sluttede finalen som 6’er, efter at han stallede bilen da starten gik.

Mesterskabsstillingen har Mattias Ekström i front, med Timo Scheider på 2. pladsen og Andreas Bakkerud som 3’er. Men der er 11 afdelinger af mesterskabet endnu, så meget kan ske inden at finalen køres i Sydafrika i november.

Næste afdeling af FIA World Rallycross Championship køres fra 21.-23. april i Portugal.

Relaterede nyheder