Internationalt F4 felt venter spændt på sæsonstarten

Den officielle ADAC Formel 4 2-dags test i Oschersleben markerede starten på 2017 sæsonen. De ni hold der deltager i år, udnyttede muligheden for at få testet med deres nye kører lineups i seriens 3. sæson.

“ADAC Formel 4 har for længe siden etableret sig som en af de førende serier i verden for junior formel ræs. De mest succesfulde deltagere fra tidligere sæsoner er rykket op til højere niveauer i sporten. Vi er meget glade for antallet af nye kørere i år, og håber at se mange af dem tage en tur op på sejrspodiet,” sagde ADAC Sport Præsident Hermann Tomczyk.

Køretid er et premium for de nye talenter, og med de 3,696 kilometer lange omgange med retningsskift, kræver en god rytme fra kørerne. Det første sving – et 90 graders venstresving – er utrolig vigtig, hvor man ofte ser biler køre rundt udenfor banen eller have et uheld i løbet af racet.

Et andre nøglepunkt er chikanen før baglangsiden, hvor kørerne kan miste meget tid, hvis de ikke rammer ideallinien. Der er også nogle hurtige flydende sektorer, som er kendt for nogle spændende overhalingsmanøvre fra ADAC F4 i de seneste år.

2017 ADAC Formel 4 kørerne kommer fra 15 forskellige nationer og er klar til at komme tilbage til at køre ræs om lidt over 2 uger.  Photo: Annika Göcke

Med 20 årige Nicklas Nielsen bag rattet i bil nummer 27 hos US Racing, sammen med 15 årige Frederik Vesti i nummer 2 hos Van Amersfoort Racing, er der hele 2 danske kørere som deltager i år. “Jeg testede med teamet i december i Barcelona i 2 dage, og med det samme følte jeg mig hjemme med teamet og bilen. Jeg håber at være konkurrencedygtige fra første meter, og jeg er klar til at tage imod udfordringerne,” forklarede Vesti, der er den senest annoncerede kører i Formel 4 feltet.

ADAC Formel 4 2017 serien består af 28 kørere. Formatet med 3 løb per weekend fortsætter som hidtil, men på grund af det reducerede felt, er kvalifikationsløbet blevet fjernet fra tidsplanen. “Vi ser frem til flydende ræs med færre Safety Car perioder,” forklarede ADAC ansvarlig for motorsport og classics Thomas Voss.

Ydermere fejrer ADAC deres 25 års jubilæum i at støtte unge motorsports talenter. Gennem de seneste år har mange unge fra ADAC serierne taget vejen helt til toppen af motorsport: Formel 1 Verdensmester Nico Rosberg, sammen med de 3 nuværende Tyske Formel 1 kørere Sebastian Vettel, Nico Hülkenberg og Pascal Wehrlein, der alle har vundet titler i forgængeren til ADAC Formel 4 serien.

Se flere billeder fra testdagene i racing24-7.net galleriet fra testen i Oschersleben

Original artikel oversat af Jens Jensen

Relaterede nyheder