Toyota Gazoo Racing hurtigst på åbningsdagen.

Toyota Gazoo Racing var hurtigst på åbningsdagen, da træningen til sæsonens første løb blev kørt tidligere i dag på Silverstone.

I både fri træning 1 og 2 satte bil nummer 8 den hurtigste tid. I den første træning sneg Porsche #2 foran, mens Toyota totalt dominerede den anden træning og satte Porsche til vægs med over 2 sekunder. Porsche har dog på forhånd annonceret at de vil køre med deres Low-downforce aero-kit til dette løb, så om det var det som gav sig til udtryk i den store tidsforskel, må vi kun vente at se.

ByKolles Racing Team kom efter en totalt fejlslagen Prolog på Monza på banen, og kørte tider som var ca 4 sekunder fra Porsche, og fik i alt kørt 64 omgange i bilen. Så vi må krydse fingre for at teknikken endelig er kommet til at fungere for dem, så de kan få en god løbsweekend.

Toyota Gazoo Racing #8
Photo: JJ Media

I LMP2 klassen var det meget tæt i toppen. I dagens første træning var det Vaillante Rebellion #13 med David Heinemeier Hansson som var hurtigst, med en tid som var sat af Mathias Beche. TDS Racing #28, holdet som også driver G-Drive Racing’s WEC program i år, var næsthurtigst mens Jackie Chan DC Racing #37 var 3. hurtigst.

Jackie Chan DC Racing #37
Photo: JJ Media

Ved 2. træning var det G-Drive Racing #26 med Alex Lynn som var den hurtigste bil i klassen. Her var #13 dog stadig 3. hurtigst. Næsthurtigste bil var Signatech Alpine Matmut #36, på trods af at de døjede med nogle nedgearings problemer, som flere gange sendte bl.a. Nicolas Lapierre på nogle ufrivillige snurreture.

I GTE Pro lå de forsvarende verdensmestre Aston Martin Racing #95 med Nicki Thiim, Marco Sørensen og Richie Stanaway ud med at være hurtigst, mens Ford Chip Ganassi Racing Team UK var 2. og 3. hurtigst. Porsche slog tilbage i FP2 med Kevin Estre som hurtigste mand i “Michael Christensens” Porsche #92. AMR #97 var næsthurtigst mens Nicki Thiim satte 3. hurtigste tid i 95’eren.

GTE Am havde AMR #98 som hurtigste bil i den første træning foran Gulf Racing UK Porsche #86 og Dempsey-Proton Racing #77. Det billede gentog sig næsten i FP2, hvor #98 igen var hurtigst foran #86, men nu med Spirit of Race #54 som den 3. hurtigste bil.

Gulf Racing UK #86
Photo: JJ Media

I morgen er der endnu mere kørsel for FIA WEC, da der skal afvikles en times træning klokken 10.40 dansk tid, inden at kvalifikationen køres fra klokken 14.00 dansk tid.

Relaterede nyheder