Rookiemester Nicklas Nielsen belønnet med en Abarth motor

Som den forsvarende rookiemester fik Nicklas Nielsen officielt overdraget sin belønning: En turboladet Abarth motor til hans racerbil.

Ved at være konstant at samle point og være den bedste Rookie i 6 ud af 24 løb, vandt Nicklas Nielsen ADAC Formel 4 Rookiemesterskabet med Neuhauser Racing sidste år. Men den 20 årige fik ikke kun et trofæ ved afslutnings ceremonien i oktober sidste år, men i tilgift vandt han også en Abarth turboladet 4 cylindret motor til hans racerbil.

Abarth er den eksklusive motor partner i junior serien siden den startede i 2015. Mærket var grundlangt i 1949 af Carlo Abarth, en Østriger der var vild med motorsport. Abarth logoet – en skorpion – er et tegn af hans fødselsmåned, november. I ADAC Formel 4 benyttes en 1,4 liters TF motor med 160 hk og max moment på 250 Nm, med tophastigheder omkring 210 km/t.

I forbindelse med testen i Oscherleben fik den forsvarende Rookiemester Nicklas Nielsen (midt) officielt overrakt hans pris: en turboladet Abarth motor til hans racerbil.
Photo: Annika Göcke

Udenfor racerbanerne er Abarth kendt for at samarbejde med Fiat, hvor F4 motorens basis kommer fra 595 modelserien, der producerer omkring 145 til 180 hk, sammen med 190 hk versionen i en 695. Til racerbanerne er den blevet videreudviklet med et specielt motorsport design.

For at vende tilbage til køreren fra Hørning, så skifter Nielsen i 2017 til US Racing, grundlagt af Gerhard Ungar og Ralf Schumacher. Udover at vinde Rookiemesterskabet, understregede Nielsen med en stærk debutsæson som 8’er i det generelle mesterskab, at han er en topkandidat til dette års titel.

“US Racing har vist deres potentiale gennem 2 sæsoner. Den udvikling vil jeg gerne fortsætte, og jeg håber at vi får en succesfuldt 2017 sammen,”sagde danskeren. I forbindelse med testen i Oschersleben følte US Racing køreren sig allerede godt til pas men pointede: “Selvfølgelig er det stadig alt for tidligt at kunne sige noget med sikkerhed.”

Den 28. April starter F4 for alvor i Oschersleben i det Østlige Tyskland, hvor den første løbsweekend skal afholdes.

Følg dette link for at se flere billeder fra testen

 

Original artikel oversat af Jens Jensen

Relaterede nyheder