Fantastisk afslutning på ELMS sæsonåbning

Der var spænding helt indtil sidste minut, da ELMS åbningsløbet blev kørt på Silverstone.

Det 4 timer lange løb havde i forvejen budt på masser af dueller og mange skift af føringen, men 1½ omgang før mål satte Filipe Albuquerque i United Autosports #32 LMP2 bilen, det afgørende angreb ind på Ryo Hirakawa i G-Drive Racing #22. Hirakawa’s forspring på næsten et halvt minut var lige så stille blevet barberet ned, og 1½ omgang før mål gik Albuquerque forbi Japaneren og kunne sikre United Autosports deres første sejr i LMP2.

United Autosports LMP2 #32
Photo: JJ Media

Festen blev ikke mindre af at deres LMP3 bil med nummer 2 på siden vandt dens klasse. Den førte konstant fra start til slut, og på nær et spin i løbets sidste time for John Falb, kørte han og Sean Rayhall et fantastisk imponerende løb, som de vandt med 41 sekunder ned til nummer 2 – og det vel og mærke med en føring som på et tidspunkt var næsten 1 omgang. Men spinnet kostede ca et halvt minut inden at han var tilbage på ret kurs igen, og så var dækkene nogle flatspottede efter snurreturen.

360 Racing sluttede på 2. pladsen mens Ultimate besatte 3. pladsen.

United Autosports LMP3 #2
Photo: JJ Media

I GTE var der næsten også kamp fra start til slut. TF Sport #90 startede den metallic blå Aston Martin V8 Vantage på Pole Position, men faldt hurtigt tilbage gennem feltet. Spirit of Race #55 var oppe at føre klassen inden at TF Sport stille og roligt fik sig kæmpet tilbage på første pladsen og til sidst vandt løbet med lidt over 1 omgang til nummer 2, som var Proton Competition #77 teamet i en Porsche 911 RSR version 2015. Beechdean AMR #99 havde også lidt af en yoyo dag, hvor de startede 2’er i GTE klassen, faldt ned som allersidst, inden at de kom tilbage på 3. pladsen.

Spirit of Race #51 havde en meget skidt da på kontoret. De kørte mere af banen end på banen, og ramte endda også TF Sport #90 så begge biler røg i et spin. Det blev til adskillige advarsler, og også en enkelt straf til teamet med kører kombinationen Andrea Bertolini, Giorgio og Gianluca Roda.

TF Sport #90
Photo: JJ Media

High Class Racing fik en fænomenal debut i ELMS serien. Fra 7. startposition kørte Anders Fjordbach stille og roligt forbi alle konkurrenterne, og førte løbet allerede inden at den første time var gået. Træerne voksede dog ikke ind i himlen for teamet, og især de sidste omgange i Anders’s flotte dobbelte åbningsstint kostede tid på grund af dækkene var blevet for slidte. Alligevel lykkedes det dem at køre en rigtig flot 3. plads hjem, og fik samtidig æren af at være suverænt bedste Dallara hold, hvor Cetilar Villorba Corse #47 var næstbedste på 6. pladsen.

Faktisk var det 3 forskellige chassis’er på podiet i LMP2, med en vindende Ligier JSP217 foran en ORECA 07 efterfulgt af den “danske” Dallara.

LMP2 Podium
Photo: JJ Media

Mikkel Jensen havde kørt AT Racing LMP3 bilen med nummer 9 til Pole Position, men hans medkørere, Talkanitsa Jr og Sr, havde ikke helt samme fart og kunne ikke holde bilen i front. Alligevel kom de hjem på en respektabel 5. plads i klassen, og samtidig satte han næsthurtigste tid af alle i LMP3, kun overgået af vinderen af klassen, Sean Rayhall.

LMP3 Podium
Photo: JJ Media

Morten Dons havde en skidt eftermiddag på Silverstone. Teamet havde haft store forhåbninger omkring at komme på podiet, med den fart som de havde vist i træningen. Løbet startede også fantastisk, hvor Alex Kapadia fik bilen kørt længere frem end den 7. startplads. Uheldigvis blev de ramt af en konkurrent som derved punkterede det ene baghjul på bilen. Til alt held var det på den omgang som de alligevel skulle have været i pit på, men det kostede alligevel noget tid. Senere i løbet kom der lidt problemer med styretøjet som også kostede lidt tid ude på banen. Derved blev slutresultatet et for teamet skuffende 8. plads. De havde dog farten, og var ikke langt fra de hurtigste i klassen, men heldet var desværre ikke helt på RLR MSport #15’s side i dag.

GTE Podium
Photo: JJ Media

Næste gang at European Le Mans Series er på banen, er om en måned, når der køres 4 timers løb på Monza den 14. maj.

Relaterede nyheder