30 biler til start på Spa Francorchamps

FIA WEC feltet vokser lidt, når 2. afdeling skal køres på Spa Francorchamps om 2½ uge.

Traditionen tro bruger flere hold dette løb som opvarmning til 24 timers løbet på Le Mans, som er det sidste WEC løb inden det store løb.

Udover de 27 biler som var til start på Silverstone, stiller Signatech Alpine Matmut til start med deres anden bil. Pierre Ragues, Andre Negrao og Nelson Panciatici er de 3 kørere i Alpine A470 Gibson raceren med nummer 35 på siden. I deres bil nummer 36 kommer Romain Dumas ind og erstatter køreren, som vi nævner hos det næste team.

Toyota Gazoo Racing kommer med deres 3. bil, som skal køres af Stephane Sarrazin, Yuji Kunimoto og Nicolas Lapierre. Lapierre skal køre for Toyota ved disse 2 løb, og vender ellers tilbage til LMP2 bilen igen.

CEFC Manor TRS Racing, Ford Chip Ganassi Team UK, Clearwater Racing, Gulf Racing UK, ByKolles Racing Team
Photo: JJ Media

Tockwith Motorsports kommer med deres Ligier JSP 217 Gibson LMP2 racer. Teamet deltager normalt i ELMS med Nigel Moore og Philip Hanson, hvor det blev til en 5. plads ved Åbningsløbet på Silverstone sidste weekend. De har så trukket lidt af en kanin op af hatten med hensyn til 3. køreren. Det er nemlig den tidligere Formel 1 kører Karun Chandhok, som skal køre sammen med Moore/Hanson på Spa og Le Mans. Dermed vender han tilbage til sportsvognsløb, efter at have deltaget sporadisk i ELMS serien de seneste år. Det er også blevet til 4 starter indtil videre på Le Mans. Bilen bliver samtidig et kærkommen afbræk i den ellers totalt ORECA dominerede LMP2 WEC klasse.

ByKolles Racing Team har indtil videre skrevet Oliver Webb, Dominik Kraihamer og James Rossiter på holdkortet, men Rossiter deltager også i Super GT hvor han er fabrikskører for Lexus. Da Super GT også kører samme weekend, vil han formentlig være i Japan i stedet for Belgien. Men teamet er ikke så meddelsomme, så vi må se hvor han dukker op den 5. maj – Japan eller Belgien.

 

Relaterede nyheder